Med blåskjell kommer maten raskt på bordet. Hvis du damper de med litt hvitvin blir de ekstra lekre.
Denne retten med ovnsbakte blåskjell i gryte har du kanskje ikke prøvd før. Det råder vi deg til. Med alt det deilige som skal i gryta vil du ikke angre.
Når du skal dampe blåskjell må du prøve å bruke lyst øl i gryta. Det gir blåskjellene et ekstra like kick som du absolutt vil like.
Kun levende skjell skal brukes. De skjellene som gaper litt, vil lukke seg om du gir de et lite kakk. Tviler du så legg dem i vann. Kast de som ikke lukker seg
Servert på denne måten får blåskjellene enda mer karakter.
Blåskjell kan varieres i det uendelige til tross for at grunnprinsippet er det samme. Her lager vi de kremet og har spinat til. Følg den enkle oppskriften du finner her.
I denne retten spiller jordskokken hovedrollen, med smakshjelp fra blåskjell og bacon.
I denne retten biter blåskjellene virkelig fra seg. Hvor sterk retten skal være bestemmer du selv ved hjelp av mengden chili.
Blåskjell er både rimelig, lettlaget og velsmakende hurtigmat. Her har vi bayerøl i gryta for å sette en ekstra spiss på retten.
Dette er en blåskjellpanne for deg som elsker øl. Det skal nemlig en hel flaske til når du damper skjellene. Gled deg.
Blåskjell og pommes frites en en belgisk klassiker som må prøves. Men blåskjellene smaker også fortreffelig uten.
Blåskjell smaker like fantastisk gratinert som den mer klassiske vrien. Gratinering er en fin måte å bruke eventuelle rester på,
Blåskjell kan fint dampes i øl. Hvilken type avhenger av smak og ønsket stil. I denne oppskriften tilsettes lyst øl eller syrlig øl som gir en middels fyldig lett bitter eller frisk smak.
I en pilaff brukes langkornet ris, og ikke rundkornet ris som til risotto. Dermed blir den ikke like "grøtaktig", men for all del, bruk den risen du har for hånden. For det er blåskjellskraften som gjør den viktigste jobben her.