Tapas

oppskrifter.webp
  • 2 timer

    Paella de conejo y seta heter denne katalanske klassikeren på spansk. Lag en spansk aften med denne godbiten.

  • 15 minutter

    Patatas bravas, ofte kalt ildfulle poteter, er en av de mest tradisjonelle spanske tapasrettene. Det er bakte småpoteter som serveres med en sterk tomatsaus eller aioli.

  • 30 minutter

    Poteter surret med deilig parmaskinke og olivenolje, cherrytomater og parmesanost, blir en smaksopplevelse. Du kan bruke de som forrett eller som tapas.

  • placeholder
    20 minutter

    Denne enkle retten smaker kjempegodt. Dessuten er den veldig rask å lage.

  • 15 minutter

    Dette smaker herlig. Hvor sterk du vil ha den avgjør du med mengden hvitløk og chili

  • placeholder
    50 minutter

  • 30 minutter

    Gazpacho er en spansk nasjonalrett med opphav i Andalucia. Den serveres kald. Tomat er som regel en viktig ingrediens. I denne oppskriften med mange ingredienser som setter skikkelig smak.

  • 10 minutter

    Denne enkle retten smaker utrolig godt og er like enkel å lage. Passer veldig godt som tapas så vel som en liten forfriskning i sommervarmen.

  • 20 minutter

    Albondigas er en del av spansk tapas. Det er rett og slett små runde kjøttboller.

  • 15 minutter

    Spekeskinke og vannmelon er ikke bare utrolig godt, et er også en såre enkel og kjapp middag. Med salat og godt brød, eller søte nypoteter, er måltidet fullverdig.

  • 30 minutter

    En deilig rett der tacoen får følge av herlig kyllingfilet med pesto.

  • 10 minutter

    Spekeskinke eller annen spekemat er det letteste du kan servere på et tapasbord. Pynt med litt grønt ved siden av.

  • 30 minutter

    Tapas kan du lage av det meste. Vi vil at du skal prøve å lage de av kyllingkjøttdeig. Garantert suksess.

Forsiden akkurat nå
Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken