Del opp alle grønnsakene i biter og bland inn finhakket chili.
Fres hvitløken i olje, pass på at den ikke får farge.
Ha grønnsakene, tomatene og tomatpureen i pannen med hvitløken og stek til grønnsakene blir blanke.
Kjør grønnsakene med stavmikser eller i foodprocessor mens du tilsetter iskaldt vann.
Smak til med salt, pepper og eddik.
Server suppen kald i kalde skåler eller i glass. Topp med finhakket gul paprika, basilikum og litt olivenolje.
Server gjerne med ristet brød drysset med olivenolje og en god skive spekeskinke.
Gazpacho er en kald suppe og en spansk nasjonalrett med opphav i Andalucia. Den kan lages av ulike råvarer, men tomat er som regel en viktig del av suppen.
Her er det flere oppskrifter på gazpacho
By på helnorsk tapas som løfter ethvert koldtbord
Her er rettene du skal lage til tapasbordet
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig