Paella med kanin og skogssopp
Foto: Astrid Hals

Paella med kanin og skogssopp

Paella de conejo y seta heter denne katalanske klassikeren på spansk. Lag en spansk aften med denne godbiten.

Fremgangsmåte

  1. Del opp kaninen på samme måte som du ville kutte en kylling, skjær først av for- og bakben, som deles i to. Skjær deretter av brystfiletene. Del deretter skroget i to og lag kraft av det.
  2. Varm olje i en vid (paella)panne med høye kanter. Har du et stort gassbluss, er det fint.
  3. Brun kjøttbitene på alle sider. Hell over eddik og kok inn. Tilsett vann, salt, timian, resten av eddiken, løkpuréen, den knuste hvitløken, safrantråder, tomater og sopp. Bland godt.
  4. La kjøttblandingen stå lenge (minst en halv time) og godgjøre seg på middels til svak varme.
  5. En knapp halvtime før servering tilsettes grønne bønner og kraft. Kok opp og tilsett risen som helst skal være av bomba-typen (små gryn) men arboriris går også. Kok uten lokk i 15 minutter.
  6. Tilsett tinte grønne erter og smak til med salt og pepper. Dryss over finhakket persille. Server med godt brød og en salat.
  7. Løkpuré:
  8. Skrell og skjær løken grovt. Hai en liten kjele sammen med eddik, sukker og vann. Kok opp og la småkoke i ca 30 minutter til løken er helt mør. Pass på at den ikke koker tørr. Kjør i blender til puré.
  9. Kraft av kanin eller kyllingskrog:
  10. Legg skroget i en kjele sammen med de øvrige ingrediensene. Hell på vann.
  11. Kok opp og skum godt av underveis. La småkoke i minst en halv time. Sil kraften, gjerne to ganger.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lammepølse med stekt sopp og sennepsaus er perfekt fredagsmums
Dagens rett

Lammepølse med stekt sopp og sennepsaus er perfekt fredagsmums

Kanskje har du sågar funnet sopp allerede. Om ikke, blir retten like god med sopp fra butikken (eller fjorårets fra fryseren).

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her