Oppskriften på denne spanske tapasklassikeren er så autentisk som den kan bli all den tid det er den som brukes daglig på tapasspesialisten Delicatessen.
Dette blir en suksess på tapasbordet eller som en liten forsmak på et måltid.
Ostefylte minitortillas med salsa smaker herlig. Følger du oppskriften servere du et festmåltid som de lager det i Mexico.
Scampi kalles også tropisk reke eller kongereke. Uansett navn kommer de fra butikkens frysedisk. Velg bærekraftig oppdrett: velg ASC- eller MSC-merket vare.
Croquetas er perfekt snack til et glass vin eller øl, og på ethvert tapasbord. De kan også serveres med aioli, brød og en salat for et fullverdig måltid.
Disse riskrokettene er den perfekte fingermat til musserende vin.
Yemista eller gemista er en populær gresk vegetarrett og perfekt som tapas.
Denne baskiske tapasen som andre steder i Spania heter gambas al ajillo. Serveres tradisjonelt fresende varme i en liten metallpanne.
Reker med chili, hvitløk og koriander er en herlig smakskombinasjon du må prøve.
Denne superenkle retten består av gammelt brød som grilles og gnis inn med hvitløk og tomat. Italienerne kaller det bruschetta.
Etter en omgang på grillen blir hvitløken myk og mild på smak og kan spises som de er. Topp til tapasbordet.
Dette er gnocchi som smaker litt annerledes enn du kanskje er vant til. De smaker rett og slett himmelsk.
Klippfisk og tomatshot blir en skikkelig overraskelse til alle du serverer.
Denne retten passer ypperlig på et tapasbord. Du kan også servere de som en forrett.
Dette er en oppskrift inspirert av spansk tapas, men retten kan fint serveres som hovedrrett.