25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny

Et nytt år er ugjenkallelig her, og med det en ny og lettere hverdag for mange av oss. Men løsningen er ikke å velge slankeprodukter, i hvert fall ikke hvis du setter pris på at maten også skal smake.

På de neste sidene finner du en rekke gode oppskrifter

Du kommer nemlig veldig langt med helt vanlige råvarer fra butikken. Tilgangen på lette og sunne ingredienser er nesten overveldende stor.

Sunt fett

Renskåret kjøtt er alltid magert og en drøm å leke seg med på kjøkkenet. Det er bare fantasien og reglene for et lett kosthold som setter begrensninger for resultatet.

Det samme gjelder fisk av alle slag, også den fete fisken som laks. Fiskefettet er jo av det sunne sorten, og det trenger vi selv om vi er på slanker'n.

Mye grønt og litt søtt

Så er det grønnsakene som bør få en større plass på tallerkenen enn de hadde før nyttår. Vi mener da selvfølgelig ikke ihjelkokte grønnsaker uten annen smak enn salt.

Det er ren helligbrøde mot disse fantastiske råvarene som omfatter alt fra bønner og linser til salat, og som vi altså bør innta minst fem av om dagen.

Den femte grønnsaken kan gjerne være i form av frukt til dessert. For selv i en lett hverdag kan vi unne oss litt søtt.

Endre vaner på kjøkkenet

Et lettere kosthold handler egentlig om å endre en del inngrodde vaner, ikke nødvendigvis om å snu opp ned på alt. Aller viktigst er å justere kursen i selve tilberedningen.

Bytt ut smør med olivenolje og bruk mindre mengde enn du vanligvis gjør. Rømme erstattes med halv mengde lettrømme eller enda bedre kesam, som er en svært mager og samtidig veldig anvendelig råvare.

Parmesan-alternativet

Ost er en stor kalorikilde for den som har et kosthold med mye pizza og meksikanske retter. Et tips er å bytte ut osten med parmesan, ikke fordi den er mager, men fordi du trenger mye mindre av den. Den tørre parmesanen har en mye mer konsentrert smak enn annen ost. Det samme gjelder for pecorino og manchego.

Dessuten har slik ost mye høyere proteininnhold og du trenger bare halv mengde eller helst enda mindre for å oppnå samme resultat for smaken. Skjørost er enda magrere og en spennende ingrediens i det lette kjøkkenet.

Nyt i langdrag

Vann tilsmakt med sitron eller lime smaker fortreffelig til det meste, er helt kalorifritt og nesten gratis. Men innimellom kan du unne deg et glass vin.

Vin til maten forlenger måltidet uten at mengden som inntas øker. Du nyter mer i langdrag med andre ord og det er sunt for både kropp og sjel. 

Her er gode og velprøvde retter som vil sette smak på januarhverdagen din enten som egne retter eller som tilbehør til fisk eller magert kjøtt som svin eller kylling/kalkun. 

For flere oppskrifter med et lett tilsnitt, se vår seksjon Lett og godt .

På de neste sidene finner du en rekke gode oppskrifter

 

 
 

Råmarinert laks med skjørost og solsikkekjerner

Fremgangsmåte

Skjær fileten i så tynne skiver som mulig som du legger i en ring på fire tallerkener.
 
Pisk sammen marinaden og drypp over lakseskivene. Spar litt av marinaden til å vende inn i salaten. Fordel salaten i midten av lakseringen.
 
Fordel skjørosten over laksen. Rist solsikkekjernene i tørr panne og avkjøl. Dryss over hver porsjon. Topp med friske urter.
 
Tips: Du får lettest syltynne skiver av laksen hvis du skjærer fileten mens den er halvfryst.
 
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Bruschetta med norsk laks

Fremgangsmåte

Skjær laksen i strimler. Hell olivenolje over laksen og grønnsakene og dryss litt frisk oregano over. La stå en time.

La laks og grønnsaker renne av litt og stek det deretter 5 minutter i stekepanne med høye kanter eller legg det på grillen. Ha over balsamico eddik, salt og pepper.

Del brødet i to og stek det på grillen eller i brødrister.

Server laksen og grønnsakene på brødet og pynt med frisk basilikum og sitronbåter.

 Se på alle disse oppskriftene med deilig laks

Her finner du 25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Dampete blåskjell

Fremgangsmåte

Skrubb blåskjellene godt. Sett en stor kjele på kokeplaten. Ha i olje og fres løk og gulrot til de blir myke, hell på hvitvin og kok opp tilsett urtene og blåskjellene og skru deretter varmen på fullt. Legg lokk på kjelen og rist godt. Når blåskjellene har åpnet seg, det tar 4-7 minutter avhengig av mengde, tas de opp og has i en suppeterrin eller lignende mens de holdes varme. I mellomtiden kokes kraften opp og inn med fløten til passe smakskraft. Anslagsvis bør væskemengden reduseres med minst 25 prosent, helst med halvparten. Smak eventuelt til med salt og pepper. Server sausen ved siden av.

Samtidig lages pommes frites, og da er det lurt å følge disse rådene :
 
Velg så faste poteter som mulig hvilket kan være et problem mens det fortsatt er tidligpoteter i salg. Uansett velg typer med rødt skall. De er som regel fastere enn de lyse.
 

Skrell potetene og legg dem i kaldt vann i 15-20 minutter for å få ut litt av stivelsen. Tørk dem godt og skjær i tynne eller tykke strimler. Den klassiske pommes frites er 1x1x5 cm.

Hell oljen, og aller best smak får du om du bruker extra virign olivenolje, i en passe store kjele. Du trenger trolig 2 liter olje. Varm den opp til det er antydning til bevegelse i overflaten. Test temperaturen ved å ha en potetbit oppi, hvis det freser godt rundt den er varmen sterk nok.

Skru ned et hakk på plata slik at temperaturen holdes på samme nivå. Ikke steik for mange potetbiter av gangen. Hver runde tar ca 6-7 minutter, eller til pommes frites'ene er pent gyldne - ikke for lyse og ikke for mørke. Legg kjøkkenpapir i et serveringsfat slik at overflødig fett drypper av. Dryss salt over og hold varm mens du steker de neste rundene.

Se alt det deilige du kan lage med blåskjell

Her finner du 25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: (c) Lisovskaya Natalia

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Soppgryte med sukkererter

Fremgangsmåte

Legg den tørkede soppen i nesten kokende vann og la det stå i 20 minutter. Slå av vannet.

Del skogsopp og sjampinjong i to eller fire, skyll forsiktig og klapp dem tørre med papirhåndklær.

Varm woken og ha i oljen. Stek hvitløk og chili under omrøring i 1 minutt før du har i soppen, også den tørkede. Stek videre i 3 minutter. Ha i sukkererter og stek i 1 minutt. Tilsett soya- og bønnesaus, stek videre i 1-2 minutter og tilsett vårløk og sesamolje. Stek i 1 minutt, eller til grønnsakene er møre.

Server med nykokt jasminris.

De beste oppskriftene med steinsopp

Her finner du Matportalens beskrivelse av åtte sikre matsopper

Her finner du 25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny

 

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Meksikansk bønnegryte

Fremgangsmåte

Vann ut brune bønner over natten (eller bruk hermetiske). Slå av vannet.
 
Kok bønnene møre i usaltet vann. La de renne godt av.
 
Fres grønnsakene i litt olje i en gryte. Tilsett tomater, laurbærblad, chili og krydder. Kok oppp og la syde i ca 10 minutter.
 
Ha i mais, bønner og limesaft og kok videre et par minutter. Smak til med salt og pepper.
 
Server gryten alene eller med kokt ris.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Persisk suppe med linser

Fremgangsmåte

Fres løk og hvitløk i oljen i en varm panne. Tilsett gurkemeie og mungbønner. Fres videre.

Hell på vann og gi et oppkok. Skum av. Skru ned varmen, la dette småkoke under lokk i ca 50 minutter.

Tilsett ris, grønnsaker, urter og kyllingbuljong og la alt småkoke i ca ½ time. Suppen serveres med en klatt lettrømme og godt brød til.

Ønsker du en kremet suppe kan du mose suppen med en stavmikser eller bruke en kjøkkenmaskin. Pynt med frisk mynte og stekte hvitløkskiver.

Deilige retter med linser og bønner

Her finner du mange flere deilige supper

Mange asiatiske supper du bør prøve

9 lettlagete supper å ta med på tur

 Slik lager du kraft selv

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Jamies spinatlinser

Fremgangsmåte

Kok linsene. Når de er møre, helles vannet fra (NB! Hold av 6-7 ss).

Mens linsene er varme, tilsettes olivenolje, sitronsaft, salt og pepper, spinat og urter. Legg lokk på gryten og la den trekke i et par minutter.

Server spinatlinsene som egen kveldsrett med ferskt brød til eller som grønnsakgarnityr til kjøtt eller fisk.

Deilige retter med linser og bønner

Her finner du 25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny

 

For flere oppskrifter med et lett tilsnitt, se vår seksjon Lett og godt 

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Egyptisk tomatsalat

Fremgangsmåte

Skjær opp sjalottløk og hvitløk så tynt som mulig - eller bare kjør det sammen i en matprosessor. Ha løken i en liten bolle sammen med oljen, en klype salt og litt nykvernet, svart pepper, la det stå og hvile mens du skålder tomatene.

Fjern skallet med en skarp kniv og skjær de myke kulene i skiver, så tykke eller tynne du vil. Legg tomatskivene i et fat og hell dressingen over; bland godt med fingrene. Tomatene kan gjerne ligge i bollen i godt over to timer.

Rett før servering lar du enten tomatene med dressing være i bollen, eller du har dem over i en ny bolle - uansett vender du dem godt i dressingen (bruk hendene). Press litt sitronsaft over og dryss på maldonsalt og omtrent en spiseskje nyhakket kjørvel. Du kan godt velge en annen urt, men det finnes én ubrytelig regel for denne salaten: den må serveres romtemperert. Hvis du lar den stå i kjøleskapet til siste stund, er alt håp ute.

Lyst på en annen salat. Her er det mange å velge mellom

Her finner du 25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Eggepanne med squash

 

 
 
 
 

Fiskeretter

Dampet torsk på linseseng med grønnsaker

Fremgangsmåte

Dryss kvernet havsalt over torskestykkene  og damp dem over rist i 8 minutter. Eller kok dem på vanlig måte i lettsaltet vann. Ta opp og hold varm.

Skjær bacon i små strimler og fres i tørr panne. Legg på et kjøkkenpapir for at fettet skal trekke ut. Skyll linsene og la dem ligge i kaldt vann. Fres løk og hvitløk i olje. Tilsett linsene, kraft, rødvin, laurbær og timian. Kok opp og skum av. La småkoke i 20-25 minutter. Hvis all væsken absorberes, kan du tilsette litt mer vann. Linsestuingen skal være ganske fuktig og nærmest flytende i konsistensen. Tilsett smør og bacon og rør godt.

Anrett torskestykkene oppå en seng av linsestuing og pynt med en kvist timian. Server grønnsakene i en kuvertskål ved siden av. Og la alle forsyne seg selv med tapenade som du kan kjøpe ferdig i butikken eller lage etter oppskriften nedenfor.

Grønnsaker:
Fres løk i olje noen minutter i en panne eller wok. Tilsett hvitløk og stek den myk. Ha i champignon og fres til den faller sammen. Deretter squash og til slutt tomat. Squashen skal ikke være helt mør. Smak til med salt og pepper. Dryss over friske urter.
 
Tapenade:
Kjør alt i mikser.
 
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Dampet torsk med grillet vårløk og mango

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

20 stk

Fremgangsmåte

Legg fisken i en 10 % saltlake i ca. 5 min.

Kutt mangoen og sjalottløken opp i små terninger og bland sammen med olivenoljen. Gi det et lett oppkok. Smak til med salt og pepper.

Blancher vårløken og grill den lett i en grillpanne med litt salt. Trekk fisken i salt fiskekraft.

Tips:
Du kan også bruke denne sausen til pannestekt hvit eller rød fisk, som på bildet. Du kan også blande inn papaya i sausen.

Velg og vrak blant mange retter med torsk

Her finner du 25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny

For flere oppskrifter med et lett tilsnitt, se vår seksjon Lett og godt 

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Ovnsbakt seifilet med persille og gressløk og tomatsaus

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 170 grader.

Skjær fisken i serveringstykker og tørk den godt. Strø over salt og pepper og legg den i et smurt ildfast fat. Legg ingrediensene til toppingen i en foodprosessor og kjør til en jevn masse. Fordel toppingen på toppen av fiskestykkene. Sett fisken i stekeovn og stek den ca 10 minutter ved 170 grader eller til skorpen er gyllen.

Lag tomatsausen:
Rens og finhakk hvitløk og løk og surr dem i olivenolje til løken er blank. Rens og skjær de øvrige grønnsaker i små terninger og ha dem opp i gryten sammen med løken. Tilsett tomatene og la sausen trekke på svak varme ca 5 minutter. Smak til med salt og pepper og ha i persille ved servering.Server sausen til den ovnsbakte fisken gjerne med poteter eller ris ved siden av.
 

Sendt inn av

Foto: wando studios inc

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Pasta med sei, tomat og basilikum

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

Tomatsaus
stk

Fremgangsmåte

Skjær fisken i terninger. Kok pastaen etter anvisning på pakningen.

Kok opp vann og legg tomatene oppi i 10 sekunder. Ta dem opp, skyll i kaldt vann og fjern skinnet, ta ut kjernene og hakk dem grovt. Rens løken, grovhakk den og surr den myk i olivenolje.

Tilsett tomatpuréen og tomatene og la sausen koke på svak varme i 15 minutter.

Smak til med salt og pepper. Ha fisketerningene la disse trekke i sausen 2-3 minutter.

Topp med finhakkede friske urter. Fordel spagetti på tallerkener og topp med sausen. 

Velg og vrak blant over 100 retter med sei

Lyst på en annen pastarett. Her er mange å velge mellom

Her finner du 25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny

For flere oppskrifter med et lett tilsnitt, se vår seksjon Lett og godt 

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

 
 

Kjøttretter

Avokadosalat med strimlet svinekjøtt

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

2 ss
0.5 ts
0.25 ts
0.5 stk
1 pose(r)
1 stk

Fremgangsmåte

Fres kjøttet et par minutter på sterk varme i litt olje. Stek det i to omganger. Dryss over salt og pepper.

Skyll salatene og skjær issalaten i strimler. Ruccola kan brukes som den er eller i biter. Legg salaten i en bolle sammen med løken. Avokado skjæres i båter og dynkes med litt sitronsaft slik at den holder fargen.

Pinjekjernene blir ekstra gode hvis de ristes i tørr stekepanne til de får en gyllen farge. Dryss pinjekjernene over salaten.

Velg dressingen du liker best til.  Her har du et godt utvalg

Tips: Om du foretrekker det, kan du godt bruke ferdigdressing. Du kan også bruke de halvferdige dressingblandingene som skal blandes ut i olje og/eller vann.

Her har du veldig mange oppskrifter med svinekjøtt

Her finner du 25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny

For flere oppskrifter med et lett tilsnitt, se vår seksjon Lett og godt 

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Bayonneskinke med appelsinsaus og coleslaw

Fremgangsmåte

Skjær skinka i skiver og server den sammen med coleslaw og appelsinsaus.

Coleslaw:

Riv gulrøttene grovt på råkostjern og bland sammen med tynne skiver av epler og appelsin.

Bland olje, appelsinjuice, hvitløk og finhakket persille til dressingen og hell over.

Appelsinsaus:

Hell kraft/sjy i en kasserolle og tilsett revet skall og saft fra appelsinen. Kok opp.

Rør maisennamelet ut i litt kaldt vann og hell i kasserollen under omrøring. Kok opp på nytt. Ha i soyasaus og smak til med pepper og evt. litt salt.

Flere oppskrifter med røkt skinke ligger her

Her finner du 25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny

For flere oppskrifter med et lett tilsnitt, se vår seksjon Lett og godt 

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Pepperkrydret kalkunfilet med estragonsaus

Fremgangsmåte

Ha kvernet peppermiks i en skål og trykk kalkunskivenes kanter i krydderet. Dryss på litt salt og stek ca. 2-3 minutter på hver side i panne eller på grill.

La kjøttet hvile litt i pannen. Server med potetsalat, grønnsaker og estragonsaus.

Potetsalat med syrlig honningdressing:
Legg endiviebladene i iskaldt vann, slik at de holder seg sprø. Skyll resten av salaten og riv den grovt opp.
 

Del de ferdig kokte potetene i to, større poteter deles i skiver. Bland alt i en bolle.

Bland ingrediensene til dressingen. Hell den gjerne over på et glass med lokk, slik at den kan ristes godt sammen før den helles over salaten.

Estragonsaus:
Smelt smøret og ha i sausepulveret. Tilsett hvitvin og matfløte. La sausen koke noen minutter.
 

Trekk kjelen til side og tilsett eggeplomme og hakket estragon under omrøring. Server straks.

Sausen må ikke koke etter at eggeplommen er tilsatt, da kan den skille seg.

Lekre oppskrifter med kalkun

Her finner du 25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny

For flere oppskrifter med et lett tilsnitt, se vår seksjon Lett og godt 

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Espen Grønli

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Basilikumkylling i sitronsaus

Fremgangsmåte

Del kyllingen og ha på salt. Varm olje i en gryte og legg i kyllingbitene når oljen er varm. Brun kyllingstykkene i oljen ca. 1 minutt.

Skru ned på varmen og tilsett finhakket løk. Fres til løken er blank. Ta av noen basilikumblader til pynt og grovhakk resten. Tilsett presset hvitløk og halvparten av basilikumbladene. Rør om og fes alt enda et par minutter før 2½ dl av hvitvinen tilsettes. Ta noen tak med pepperkvernen, legg på lokk og la alt syde på svak varme i 30 minutter.

Press sitronen og visp saften sammen med eggeplommene. Rør melet jevnt ut i resten av vinen. Ta opp kyllingen og sil kraften over i en ny kjele. Kok opp og rør i melblandingen. Rør til sausen er jevn og glatt. Ta kjelen bort fra varmen og rør i eggeblandingen og resten av basilikumen.

Skrell poteter og eple og riv dem grovt. Bland godt og tilsett salt og pepper. Stek små pletter i smør.

Hell sausen over kyllingen, pynt med basilikumblader og server med lettkokt asparges og eplerösti.

 Mange herlige oppskrifter med kylling

Her finner du 25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny

For flere oppskrifter med et lett tilsnitt, se vår seksjon Lett og godt 

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Matprat / Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Estragonspekket svinekam med spennende grønnsaker

Fremgangsmåte

Legg poteter og grønnsaker i en stor ildfast form. Dynk med olivenolje og dryss på salt og pepper. Bland godt og lag en liten fordypning i midten. Gni kjøttet inn med salt og pepper. Fest 4-5 kvister frisk estragon til kjøttet og legg det i fordypningen. Hell på eplesaft eller hvitvin.

Stek alt ved 200°C ca. 1 ½ time til kjøttet er gjennomstekt (termometer på 76°) og grønnsaker og poteter er møre. Hell på litt med væske om nødvendig under stekingen.

Server sjyen som saus.

Flere oppskrifter med svinekam

Her finner du 25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny

For flere oppskrifter med et lett tilsnitt, se vår seksjon Lett og godt 

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Frukt.no/Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Biff med scampi surf'n turf

Fremgangsmåte

Lag marinade av olivenolje, sitronsaft, hakket chilipepper, finhakket hvitløk, tandorikrydder og salt. Rens scampiene og hell over marinaden.

Krydre biffene og stek de på middels varme til det begynner å piple på oversiden. Snu biffene og stek de videre til rosa kjøttsaft pipler fram. Ta biffene ut av pannen.

Tre scampiene på grillspyd og fres dem i marinaden i 2-­3 minutter. Stikk spydet i biffen og hell over litt av marinaden. Server med asparges og sjysaus tilsatt eple og timian.

Ta en titt på våre 130 oppskrifter med biff

Her finner du 25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny

For flere oppskrifter med et lett tilsnitt, se vår seksjon Lett og godt 

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Appelsinbiff

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

0.5 ts
0.5 ts
1 stk
0.25 stk

Fremgangsmåte

Krydre biffene med salt, pepper og rosmarin, og brun biffene raskt på begge sider på forholdsvis sterk varme.
 
Hell på appelsinsaft. Legg på lokk, trekk pannen til side og la biffene ettersteke ca. 10 minutter.
 
Skjær gulrøttene på langs med en ostehøvel og del i ca. 1 cm brede strimler. Skjær purren i ringer.
 
Kok pastaen i rikelig vann. Ha 1 ss olje i vannet - da klistrer ikke pastaen. Legg gulrot- og purrestrimler i når det er 3-4 minutter igjen av koketiden.
 
Server biffene på en seng av pasta og grønnsaker.
 
1 porsjon av denne retten gir 11,25 g fett, mens kun 3 g kommer fra kjøttet.
 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 
 
 
 
 

 

 

 

Fruktsalat med kesam

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

1 stk
1 stk
3 dl

Fremgangsmåte

Rens og skjær frukten i små terninger. Bland Kesam med vaniljesukker og frukt. Smak til med honning. 
 
Tips:
Til denne friske desserten kan du benytte det du måtte ha tilgjengelig av frukt og bær. Det er mye naturlig sødme i frukten, så du kan godt droppe ekstra søtning helt.
 

Sendt inn av

Foto: ©Kelly Cline 2006 206.683.1055

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen