Kjøttretter

Avokadosalat med røkt skinke, mango og pinjekjerner

Avokadosalat med røkt skinke, mango og pinjekjerner

Fremgangsmåte

  1. Om du har et helt stykke røkt skinke, skjærer du den i 5 mm tykke skiver eller strimler. Store skinkeskiver rives i mindre biter.
  2. Skyll ruccolaen. Kutt løk, del mango og avokado i skiver. Drypp sitronsaft over avocadoen.
  3. Fordel alt i en salatbolle. 
  4. Hell dressingen over salaten og vend den inn.
  5. Dryss pinjekjernene over til slutt.

Dressing:
Ha ingrediensene i et glass med lokk og rist godt. 

Tips:
Pinjekjernene blir ekstra gode hvis de ristes i tørr stekepanne til de får en gyllen farge. 

Lyst til å lage en annen salat så finner du mange her

Her finner du 25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Bayonneskinke med appelsinsaus og coleslaw

Bayonneskinke med appelsinsaus og coleslaw

Fremgangsmåte

  1. Skjær skinka i skiver og server den sammen med coleslaw og appelsinsaus.
  2. Coleslaw:
    Riv gulrøttene grovt på råkostjern og bland sammen med tynne skiver av epler og appelsin.
  3. Bland olje, appelsinjuice, hvitløk og finhakket persille til dressingen og hell over.
  4. Appelsinsaus:
    Hell kraft/sjy i en kasserolle og tilsett revet skall og saft fra appelsinen. Kok opp.
  5. Rør maisennamelet ut i litt kaldt vann og hell i kasserollen under omrøring. Kok opp på nytt. Ha i soyasaus og smak til med pepper og evt. litt salt.

Flere oppskrifter med røkt skinke ligger her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Pepperkrydret kalkunfilet med estragonsaus

Pepperkrydret kalkunfilet med estragonsaus

Fremgangsmåte

  1. Ha kvernet peppermiks i en skål og trykk kalkunskivenes kanter i krydderet. Dryss på litt salt og stek ca. 2-3 minutter på hver side i panne eller på grill.
  2. La kjøttet hvile litt i pannen. Server med potetsalat, grønnsaker og estragonsaus.
  3. Potetsalat med syrlig honningdressing: Legg endiviebladene i iskaldt vann, slik at de holder seg sprø. Skyll resten av salaten og riv den grovt opp.
  4. Del de ferdig kokte potetene i to, større poteter deles i skiver. Bland alt i en bolle.
  5. Bland ingrediensene til dressingen. Hell den gjerne over på et glass med lokk, slik at den kan ristes godt sammen før den helles over salaten.
  6. Estragonsaus: Smelt smøret og ha i sausepulveret. Tilsett hvitvin og matfløte. La sausen koke noen minutter. 
  7. Trekk kjelen til side og tilsett eggeplomme og hakket estragon under omrøring. Server straks.
  8. Sausen må ikke koke etter at eggeplommen er tilsatt, da kan den skille seg.

Lekre oppskrifter med kalkun

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Basilikumkylling i sitronsaus

Basilikumkylling i sitronsaus

Fremgangsmåte

  1. Del kyllingen og ha på salt. Varm olje i en gryte og legg i kyllingbitene når oljen er varm. Brun kyllingstykkene i oljen ca. 1 minutt.
  2. Skru ned på varmen og tilsett finhakket løk. Fres til løken er blank. Ta av noen basilikumblader til pynt og grovhakk resten.
  3. Tilsett presset hvitløk og halvparten av basilikumbladene. Rør om og fes alt enda et par minutter før 2½ dl av hvitvinen tilsettes. Ta noen tak med pepperkvernen, legg på lokk og la alt syde på svak varme i 30 minutter.
  4. Press sitronen og visp saften sammen med eggeplommene. Rør melet jevnt ut i resten av vinen.
  5. Ta opp kyllingen og sil kraften over i en ny kjele. Kok opp og rør i melblandingen. Rør til sausen er jevn og glatt.
  6. Ta kjelen bort fra varmen og rør i eggeblandingen og resten av basilikumen.
  7. Eplerösti: Skrell poteter og eple og riv dem grovt. Bland godt og tilsett salt og pepper. Stek små pletter i smør.
  8. Hell sausen over kyllingen, pynt med basilikumblader og server med lettkokt asparges og eplerøstiene.

Slik lager du klassiske rösti.

Mange herlige oppskrifter med kylling

Her finner du 25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Estragonspekket svinekam med grønnsaker

Estragonspekket svinekam med grønnsaker

Fremgangsmåte

  1. Legg poteter og grønnsaker i en stor ildfast form. Dynk med olivenolje og dryss på salt og pepper.
  2. Bland godt og lag en liten fordypning i midten.
  3. Gni kjøttet inn med salt og pepper.
  4. Fest 4-5 kvister frisk estragon til kjøttet og legg det i fordypningen.
  5. Hell på eplesaft eller hvitvin.
  6. Stek alt ved 175°C ca.1 time til kjøttet er svakt rosa (termometer på 67°) og grønnsaker og poteter er møre.
  7. Hell på litt mer væske om nødvendig under stekingen. Slik får du nok stekesjy til å servere som saus. 

Tips: Du kan også servere bearnaisesaus til denne retten - slik lager du bearnaisesaus selv.

Flere oppskrifter med svinekam

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Biff med scampi surf'n turf

Biff med scampi surf'n turf

Fremgangsmåte

  1. Lag marinade av olivenolje, sitronsaft, hakket chilipepper, finhakket hvitløk, tandorikrydder og salt.
  2. Rens scampiene og hell over marinaden.
  3. Krydre biffene og stek de på middels varme til det begynner å piple på oversiden.
  4. Snu biffene og stek de videre til rosa kjøttsaft pipler fram. Ta biffene ut av pannen.
  5. Tre scampiene på grillspyd og fres dem i marinaden i 2-­3 minutter.
  6. Stikk spydet i biffen og hell over litt av marinaden. 'Server med asparges og sjysaus tilsatt eple og timian.
 
 

Flere gode kjøttretter

Saken er biff

Lær mer om hvordan du skal tilberede biffkjøtt her 

 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Appelsinbiff

Appelsinbiff

Fremgangsmåte

  1. Krydre biffene med salt, pepper og rosmarin, og brun biffene raskt på begge sider på forholdsvis sterk varme.
  2. Hell på appelsinsaft. Legg på lokk, trekk pannen til side og la biffene ettersteke ca. 10 minutter.
  3. Skjær gulrøttene på langs med en ostehøvel og del i ca. 1 cm brede strimler. Skjær purren i ringer.
  4. Kok pastaen i rikelig vann. Ha 1 ss olje i vannet - da klistrer ikke pastaen. Legg gulrot- og purrestrimler i når det er 3-4 minutter igjen av koketiden.
  5. Server biffene på en seng av pasta og grønnsaker.

1 porsjon av denne retten gir 11,25 g fett, mens kun 3 g kommer fra kjøttet.

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her