Kjøttretter

Avokadosalat med røkt skinke, mango og pinjekjerner

Avokadosalat med røkt skinke, mango og pinjekjerner

Fremgangsmåte

  1. Om du har et helt stykke røkt skinke, skjærer du den i 5 mm tykke skiver eller strimler. Store skinkeskiver rives i mindre biter.
  2. Skyll ruccolaen. Kutt løk, del mango og avokado i skiver. Drypp sitronsaft over avocadoen.
  3. Fordel alt i en salatbolle. 
  4. Hell dressingen over salaten og vend den inn.
  5. Dryss pinjekjernene over til slutt.

Dressing:
Ha ingrediensene i et glass med lokk og rist godt. 

Tips:
Pinjekjernene blir ekstra gode hvis de ristes i tørr stekepanne til de får en gyllen farge. 

Lyst til å lage en annen salat så finner du mange her

Her finner du 25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Bayonneskinke med appelsinsaus, coleslaw og stekte båtpoteter

Bayonneskinke med appelsinsaus, coleslaw og stekte båtpoteter

Fremgangsmåte

  1. Skjær skinka i skiver og server den lun sammen med coleslaw, appelsinsaus og ovnstekte båtpoteter.
  2. Coleslaw:
    Riv kålrot grovt på råkostjern og bland sammen med finstrimlet eple og appelsinfileter (uten hinner).
  3. Bland olje, appelsinjuice, hvitløk og finhakket persille til dressingen og hell over.
  4. Appelsinsaus:
    Hell kraft/sjy i en kasserolle og tilsett revet skall og saft fra appelsinen. Kok opp og la trekke 5-10 minutter.
  5. Sil sausen og hell tilbake i kasserollen. 
  6. Ha i soyasaus og smak til med pepper og evt. litt salt.
  7. Kok opp på ny.
  8. Rør maisennamelet ut i litt kaldt vann og i kasserollen under pisking. 

Flere oppskrifter med røkt skinke ligger her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Pepperkrydret kalkunfilet med estragonsaus

Pepperkrydret kalkunfilet med estragonsaus

Fremgangsmåte

  1. Ha kvernet peppermiks i en skål og trykk kalkunskivenes kanter i krydderet. Dryss på litt salt og stek ca. 2-3 minutter på hver side i panne eller på grill.
  2. La kjøttet hvile litt i pannen. Server med potetsalat, grønnsaker og estragonsaus.
  3. Potetsalat med syrlig honningdressing: Legg endiviebladene i iskaldt vann, slik at de holder seg sprø. Skyll resten av salaten og riv den grovt opp.
  4. Del de ferdig kokte potetene i to, større poteter deles i skiver. Bland alt i en bolle.
  5. Bland ingrediensene til dressingen. Hell den gjerne over på et glass med lokk, slik at den kan ristes godt sammen før den helles over salaten.
  6. Estragonsaus: Smelt smøret og ha i sausepulveret. Tilsett hvitvin og matfløte. La sausen koke noen minutter. 
  7. Trekk kjelen til side og tilsett eggeplomme og hakket estragon under omrøring. Server straks.
  8. Sausen må ikke koke etter at eggeplommen er tilsatt, da kan den skille seg.

Lekre oppskrifter med kalkun

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Basilikumkylling i sitronsaus

Basilikumkylling i sitronsaus

Fremgangsmåte

  1. Del kyllingen og ha på salt. Varm olje i en gryte og legg i kyllingbitene når oljen er varm. Brun kyllingstykkene i oljen ca. 1 minutt.
  2. Skru ned på varmen og tilsett finhakket løk. Fres til løken er blank. Ta av noen basilikumblader til pynt og grovhakk resten.
  3. Tilsett presset hvitløk og halvparten av basilikumbladene. Rør om og fes alt enda et par minutter før 2½ dl av hvitvinen tilsettes. Ta noen tak med pepperkvernen, legg på lokk og la alt syde på svak varme i 30 minutter.
  4. Press sitronen og visp saften sammen med eggeplommene. Rør melet jevnt ut i resten av vinen.
  5. Ta opp kyllingen og sil kraften over i en ny kjele. Kok opp og rør i melblandingen. Rør til sausen er jevn og glatt.
  6. Ta kjelen bort fra varmen og rør i eggeblandingen og resten av basilikumen.
  7. Eplerösti: Skrell poteter og eple og riv dem grovt. Bland godt og tilsett salt og pepper. Stek små pletter i smør.
  8. Hell sausen over kyllingen, pynt med basilikumblader og server med lettkokt asparges og eplerøstiene.

Slik lager du klassiske rösti.

Mange herlige oppskrifter med kylling

Her finner du 25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Estragonspekket svinekam med grønnsaker

Estragonspekket svinekam med grønnsaker

Fremgangsmåte

  1. Legg poteter og grønnsaker i en stor ildfast form. Dynk med olivenolje og dryss på salt og pepper.
  2. Bland godt og lag en liten fordypning i midten.
  3. Gni kjøttet inn med salt og pepper.
  4. Fest 4-5 kvister frisk estragon til kjøttet og legg det i fordypningen.
  5. Hell på eplesaft eller hvitvin.
  6. Stek alt ved 175°C ca.1 time til kjøttet er svakt rosa (termometer på 67°) og grønnsaker og poteter er møre.
  7. Hell på litt mer væske om nødvendig under stekingen. Slik får du nok stekesjy til å servere som saus. 

Tips: Du kan også servere bearnaisesaus til denne retten - slik lager du bearnaisesaus selv.

Flere oppskrifter med svinekam

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Biff med scampi eller tigerreke - surf'n turf

Biff med scampi eller tigerreke - surf'n turf

Fremgangsmåte

  1. Gni inn salt, pepper og chilipepper på biffene og stek dem i smør på middels sterk varme på begge sider.
  2. Om du griller, pensle dem med olje. 
  3. Ta biffene ut av pannen og hold varme. 
  4. Stek scampi/tigerreker i samme panne. 
  5. Drypp over litt chilisaus og legg på biffene. 
  6. Server biffene med bladsalat og stekte båtpoteter. 

Tips: Velger du sjøkreps i stedet for importert scampi/tigerreke er du nærmere bærekraftmålet. 

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Appelsinbiff med gulrot, purre og pasta

Appelsinbiff med gulrot, purre og pasta

Fremgangsmåte

  1. Del opp filetene i biffer.
  2. Krydre med salt, pepper,cayennepepper og rosmarin.
  3. Brun biffene raskt på begge sider på forholdsvis sterk varme.
  4. Hell på appelsinsaft. Legg på lokk, trekk pannen til side og la biffene ettersteke ca. 7-8 minutter.
  5. Ta av varmen.
  6. Skjær gulrøttene på langs med en ostehøvel og del i ca. 1 cm brede strimler. Skjær purren i ringer.
  7. Kok pastaen i rikelig vann. Ha 1 ss olje i vannet - da klistrer ikke pastaen.
  8. Legg gulrot- og purrestrimler i når det er 3-4 minutter igjen av koketiden.
  9. Server biffene på en seng av pasta og grønnsaker.

1 porsjon av denne retten gir 11,25 g fett, mens kun 3 g kommer fra kjøttet.

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her