La den norske nykålen spille hovedrollen. Her får du tips til hvordan du går fram

Oppskrifter med nykål

Kylling og nykål er som skapt for hverandre

 

Kyllingfilet med spekeskinke og kål

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

4 stk
kyllingfileter
Tilbehør

Fremgangsmåte

Rull spekeskinke rundt hver kyllingfilet og fest med tannpirkere.

Stek filetene raskt på begge sider i en panne. Legg dem i en ildfast form og stek videre i ovn ved 200 grader i ca 10 minutter.

Server kyllingfiletene med lettkokt kål (nykål, sommerkål eller spisskål) og nypoteter rullet i smør og finhakket persille.

Flere gode tilbehør finner du her

Tips: Du kan gjerne grille kyllingen. Pensle da filetene med litt nøytral olje og legg dem med skjøten ned på den varme siden av grillen.

Snu filetene slik at de får en fin stekeskorpe over det hele før du flytter dem over til den kalde siden av grillen.

La filetene ettersteke over indirekte varme i ca. 10 minutter.

Bruk gjerne grillen til å lage tilbehør som grillet asparges, ferskpoteter (nypoteter), mais eller annet.

Her finner du mange flere deilige oppskrifter med kylling

Ni fristende retter med nykål

Her flere er oppskrifter med grønnsaker du kan legge på grillen

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Kyllingfilet med kål og kremet soppsaus

Fremgangsmåte

Begynn med å koke potetene til potetmosen.
 
Stek kylingfiletene 3-4 minutter på hver side og krydre med salt og pepper. La dem hvile mens du lager ferdig potetmosen, tilsett eggeplommer til slutt.
 
Del kålen og kok den noen få minutter i lettsaltet vann. Hell fra kokevannet og spar litt til sausen.
 
Sausen:
Stek sopp og løk i litt smør. Bland inn fløte samt kokevannet og smak til med salt og pepper.
 
Del kyllingen opp i skiver og server med hjemmelagte potetmos, nykål og sausen ved siden av.
 
Tips: I en travel hverdag kan du også bruke potetmos fra pose.
 
 
 

Sendt inn av

Foto: Espen Grønli

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen