Alkoholfritt juleøl

At det finnes gode alkoholfrie alternativer er minst like viktig i julesesongen som ellers. Selv om alkoholfritt øl mangler fylden og smakskraften i et ekte øl, gjør det beste i testen en bra jobb.
Redaksjonen
13 November 2009 - 09:59

Alkoholfritt juleøl

÷ (82p)
Munkholm Juleøl
Ringnes
0 %
33 cl
Farge og duft: Mørk gyllen. Fin søtlig maltpreget duft med noe tørket frukt.
Smak: Følger duften, godt skum, fin friskhet, sitter godt.
Mat: Ikke for kraftige retter.
Vurdering: Et svært vellykket alkoholfritt øl. 82 p

+ (79p)
Grans Julefri
Grans Bryggeri
0 %
33 cl
Farge og duft: Mørk brun. Malt, brentpreg, honning og nøtter.
Smak: Myk stil, men bra friskhet, litt lett og sødmefylt, men noe bitterhet i finishen.
Mat: Lettere retter.
Vurdering: Et vellaget alkoholfritt øl. 79 p

+ (78p)
Aass Jule-Uten
Aass Bryggeri
0 %
33 cl
Farge og duft: Gyllenbrun. Frisk duft med noe brødpreg samt humle.
Smak: Friskt anslag, litt lett, noe bitterhet mot slutten.
Mat: Lette retter, fisk.
Vurdering: Et lett og friskt alkoholfritt øl. 78 p

+ (78p)
Freeze Julebrygg
Macks Ølbryggeri
0 %
33 cl
Farge og duft: Brunrød. Frisk lett duft med noe mais, honning og buljong.
Smak: Fruktig lett anslag, en del sødme, dempet bitterhet, sitter noe.
Mat: Tørsteslukker.
Vurdering: Et litt lett alkoholfritt øl. 78 p

 (76p)
Santa Clausthaler 2009
Hansa Borg Bryggerier
0 %
33 cl
Farge og duft: Brun. Litt enkel duft, men ok friskhet, humle- og maltpreg.
Smak: Ikke helt i balanse, men godt skum og ok bitterhet i finishen redder noe.
Mat: Alene.
Vurdering: Litt vandig stil. 76 p

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her