Test av juleølet 2009

Som slett ikke er ensartet, og takk og lov for det. Her er alt fra øl med enorm konsentrasjon til lettdrikkelige tørsteslukkere, det kan vel trenges det også med de høye innetemperaturene vi opererer med her til lands.

Når det er sagt, så skulle vi ønske oss større grad av personlighet hos mange av juleølene med "butikk"-styrke. Det kan virke som om bryggeriene bare gjør bitte små justeringer i resepten for sine forskjellige ølsorter. Og da er det liten vits i å ha mange ulike etiketter. Det er bare forvirrende.

Slik ble blindtesten gjennomført
Smakspanelet bestod av Apéritifs smakere Lina Sundfør, Elvebredden, Torstein Østenstad, Ylajali, Amund P. Arnesen, Håndverkerstuene, Magnus Lundgren, Olympen og John Sonnichsen, Bagatelle.

Testen, som ble gjennomført 10. november 2009, omfatter 67 juleøl. Smakingen ble foretatt blindt i etter stigende alkoholstyrke. Panelet fikk ingen opplysninger om produktene før smaking. Paneldeltakerne forlot dessuten lokalet mens produktene ble skjenket i glassene, slik at de ikke skulle ha noen mulighet til å avsløre glassenes innhold. Først etter at poenggivingen var avsluttet, ble det kjent med det enkelte produkts identitet
 

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Lenkene nedenfor leder deg til testens fire artikler.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen