Alsace-rieslinger fra 2006 og eldre

Redaksjonen
12 August 2010 - 10:57

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. juli 2010. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Alsace-rieslinger fra 2006 og eldre

÷ (92p)
Trimbach Riesling Cuvée Frédéric Émile 2004
F. E. Trimbach
Frankrike - Alsace
7895 Cuveco - kr 335,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Fyldig anslag, flott syre, god fasthet utover, god konsentrasjon, veldig god mineralitet, sitter godt utover, god tørrhet i finishen. (2004)
Smak: Gul. Elegant ganske ungdommelig duft med fine epletoner, honning, mineraler.
Bruksområde: Sjømat eller lyst kjøtt med kremet saus.
Vurdering: En klassisk og elegant vin som er drikkeklar, men som holder fint i fire år til. Meget godt kjøp. 92 p (2004)
Laget av: 100% riesling
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

+ (89p)
Dopff & Irion Schoenenbourg Riesling Grand Cru 2004
Dopff & Irion
Frankrike - Alsace
42506 Cuveco - kr 260,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Engelstad Vin og Brennevin
Farge og duft: Noe sødme i starten, veldig god syre, frisk og god med fint druepreg, ganske intenst mineralpreg i retning røyk, en del appelsinskall og mango utover, sitter lenge. (2004)
Smak: Gul. Intens duft av gule frukter, blomster, honning, appelsinskall, mango, mineraler, flint, skogbunn.
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En god riesling for de neste tre-fire årene. Meget godt kjøp. 89 p (2004)
Laget av: 100% riesling
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

+ (89p)
Hugel Riesling Jubilée 2004
Hugel & Fils
Frankrike - Alsace
56094 Vectura - kr 298,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Bra fylde i anslaget, veldig god syre gir en frisk og slank stil, lett sødme, men tørker godt utover, fint mineralpreg i finishen. (2004)
Smak: Gyllengul. Flott utviklet duft med gule modne frukter, særlig epler, men også innslag av papaya, kandisert og syltet frukt, mineraler i bakkant.
Bruksområde: Sjømat med kremet soppsaus.
Vurdering: En god vin for de neste tre årene. Godt kjøp. 89 p (2004)
Laget av: 100% riesling
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

(84p)
Hatschbourg Grand Cru Riesling 2006
Les Vign. de Pfaffenheim
Frankrike - Alsace
20208 VSD - kr 210,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Pernod Ricard Norway
Farge og duft: Følger duften, fruktig stil, god syre, sitter en god stund. (2006)
Smak: Gul. Modent fruktpreg, nesten syltet, noe sødme og blomster, litt mineraler.
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: Mangler noe kompleksitet og dybde i frukten tatt i betraktning at det er en grand cru, men en god vin er det. Best innen tre år. Verd prisen. 84 p (2006)
Laget av: 100% riesling
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlageret.
Bestill her:

÷ (83p)
Zind-Humbrecht Riesling Herrenweg de Turckheim 2005
Dom. Zind-Humbrecht
Frankrike - Alsace
56862 Vectura - kr 343,70 (75cl)
Bestillingsutvalg
Red & White
Farge og duft: Følger duften, ganske moden i frukten, mangler litt friskhet, til tross for god syre, blir litt tung, tørr finish. (2005)
Smak: Gullgul. Veldig rik duft med applesin, mango, mye botrytis, honning, blomster og petroleum.
Bruksområde: Ost.
Vurdering: En veldig spesiell og ikke helt vellykket vin, selv om den fint kan nytes nå. Knapt verd prisen. 83 p (2005)
Laget av: 100% Riesling
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

÷ (82p)
Michel Léon Riesling Steinklotz Grand Cru 2006
Arthur Metz
Frankrike - Alsace
58273 Vectura - kr 165,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Fyldig anslag, ganske syltet overmoden frukt, en del sødme gjør den litt uelegant, godt med sitruspreg i finishen. (2006)
Smak: Gul. Rik duft, ganske utviklet med en del petroleum.
Bruksområde: Asiatisk mat.
Vurdering: En noe tung og uelegant stil. Bør nytes nå. 82 p (2006)
Laget av: 100% riesling
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

÷ (82p)
Rieflé Grand Cru Steinert Riesling 2005
Joseph Rieflé
Frankrike - Alsace
52771 Vectura - kr 236,00 (75cl)
Bestillingsutvalg (lanseres september 2010)
Farge og duft: Fruktig anslag, følger duften, en del sødme, litt for bløt syre, noemineraler, tørker noe mot slutten, sitter en stund. (2005)
Smak: Gyllengul. En del fruktsødme i duften som fortsatt er litt lukket.
Bruksområde: Krydret mat.
Vurdering: Mangler litt friskhet. Nå. Knapt verd prisen. 82 p (2005)
Laget av: 100% Riesling
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

+ (79p)
Zind-Humbrecht Riesling Gueberschwihr 2006
Zind-Humbrecht
Frankrike - Alsace
50238 Vectura - kr 273,70 (75cl)
Bestillingsutvalg
Red & White
Farge og duft: Følger duften, ok syre, men stilen er veldig tung og nærmest ufrisk på grunn av den modne frukten og all botrytisen, sitter lenge. (2006)
Smak: Gullgul. Tung duft med mye botrytis, søte frukter, nesten oksidert stil.
Bruksområde: Ost.
Vurdering: Nærmest gammelmodig. Nå. 79 p (2006)
Laget av: Riesling
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her