Årets drinktrend er enkel og frisk

FÄ fart i drinkene. Tilgjengelighet er nÞkkelordet; nÄ er det frukt og bÊr fra nÊrbutikken, vanlige kjÞkkenredskaper og rom som gjelder. SÄ lett at drinkmiksingen kan gjÞres hvor som helst og av hvem som helst. Her fÄr du mange flotte drinkoppskrifter.
Redaksjonen
08 Mai 2003 - 14:42

StrÄlende sommersol krever sine drinker, og i Är vil tÞrste nordmenn ha cubansk og brasiliansk - men pÄ en litt annen mÄte, i fÞlge Stig Bareksten, en av Norges fremste drinkeksperter.
 
- Nordmenn er opptatt av Ä vÊre sunne, ogsÄ nÄr de drikker. Kanskje er det derfor Caipirinha og Mojito er blitt sÄ populÊre. Vi ser nÄ at trenden gÄr i retning av videreutvikling av disse klassiske drinkene, sier Bareksten. Han fortsetter:

- Trenden vi ser i London og andre europeiske storbyer er at barene opererer med drinkgrupper, der eksempelvis basisdrinken Mojito utvikles videre i ulike varianter. Dette drinkkonseptet er nÄ i ferd med Ä erstatte det tradisjonelle barkartet.

Basisen er fortsatt rom og lime - det nye er ulike typer bĂŠr og frukter. Og her er det bare fantasien setter grenser:

- Kombinasjonen rom og lime fÄr frem fruktsmakene pÄ en unik mÄte; det kan kombineres med nÊr sagt alt av frukt og bÊr, legger han til.

GĂ„ rett til de supre drinkene (klikk)

Rom meget populĂŠrt i resten av verden
I forhold til resten av verden drikker vi lite rom i Norge. Men mye kan tyde pÄ at dette sakte men sikkert er i ferd med Ä endre seg. Statistikk fra Vin- og Brennevins-importÞrenes Forening viser at rom blir stadig mer populÊrt her til lands. Det samlede salget av rom i Norge har bortimot doblet seg de siste Ärene.

- Salget Þker fordi folk Þnsker et alternativ til vodka og andre tradisjonelle brennevinssorter. Utviklingen de siste Ärene viser helt tydelig at nordmenn mikser drinker ogsÄ hjemme og utforsker nye smaker. Det har bidratt til Ä gjÞre rom enda mer populÊrt, sier Marius Vesterby, i Bacardi Martini Norge AS.

Marius Vesterby mener det er enkelt Ä mikse gode drinker hjemme, faktisk mye lettere enn det folk flest tror. Og at man trenger dyre, eksklusive rÄvarer og fancy utstyr er en myte:

- Et syltetÞyglass fungerer utmerket som blender, et egg-glass kan brukes som mÄlebeger. Har du en flaske rom stÄende, masse is og litt lime er det bare Ä tilsette det du har i kjÞleskapet av bÊr og frukt; melon, jordbÊr eller epler, mulighetene er mange.

- Det var jo slik klassiske drinker som cubanske Mojito oppsto; man benyttet seg av det som var tilgjengelig. Rom, sukker og lime var det som fantes pÄ Cuba...

Ab Fab (Absolutely Fabulous)

FremgangsmÄte

BringebĂŠr mudles (knuses med en morter) sammen med sukkerlake.
Fyll opp med knust is,  ha i Bacardi Premium Black og fyll opp med lettpisket flĂžte.

Pynt med et bringebĂŠr.

Sendt inn av Stig Bareksten, bartender pÄ Oda KBacardi-Martini Norge AS

Vurder oppskriften

Mojito med Bacardi

Mojito med Bacardi

FremgangsmÄte

Sendt inn av Stig Bareksten, bartender pÄ Oda K

Vurder oppskriften

BringebĂŠr Mojito

BringebĂŠr Mojito

FremgangsmÄte

BringebĂŠr, peppermynteblader, ferskpresset lime og sukkerlake mudles sammen (knuses med en morter).
 
Fyll opp glasset med masse is og ha i Bacardi Carta Blanca. Toppes med soda.

Pynt med et bĂŠr og noen mynteblader.

Tips! Bytt ut BringebĂŠr med JordbĂŠr/bjĂžrnebĂŠr -og du har en JordbĂŠr/bjĂžrnebĂŠr Mojito.

Se alle vÄre forskjellige oppskrifter pÄ mojito

Her kan du sÞke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent pÄ Apéritifs Mat & vinklubb og oppnÄ store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved Ă„ legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

FĂ„ ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Stig Bareksten, bartender

Vurder oppskriften

Halle Berry

FremgangsmÄte

BĂŠrene, sitronsaft, sukkerlake, peppermynteblader, lys- eller mĂžrk Bacardi has i et glass sammen med knust is.

Dersom det er lite smak i frukten kan det benyttes 1 cl saft jordbĂŠr/bringebĂŠr e.l.
 
RĂžr sammen.

Sendt inn av Stig Bareksten, bartender pÄ Oda KBacardi-Martini Norge AS

Vurder oppskriften

Kiwi Caiprisima (Caipiriña)

FremgangsmÄte

Kiwi, limebĂ„ter mudles sammen (knuses med en morter). Fyll opp med knust is.

Hell i sukkerlake og Bacardi Carta Blanca. RĂžr godt sammen.

Pynt med en bÄt kiwi.

Tips! Bytt ut kiwi med 3 store jordbĂŠr/bjĂžrnebĂŠr/bringebĂŠr - og du har en JordbĂŠr/bjĂžrnebĂŠr/bringebĂŠr Caiprisima.

Sendt inn av Stig Bareksten, bartender pÄ Oda KBacardi-Martini Norge AS

Vurder oppskriften

Don Facundo drinkoppskrift

Don Facundo drinkoppskrift

FremgangsmÄte

  1. Limesaft, vannmelon og sukkerlake mudles sammen (knuses med en morter).
  2. Hell i 4 cl Bacardi Carta Blanca / Bacardi LimĂłn og fyll opp med masse is.
  3. Shakes og siles over i et hĂžyt glass.
  4. Pynt med en bit vannmelon.

Her kan du sÞke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent pĂ„ aperitif +  og oppnĂ„ store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved Ă„ legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

FĂ„ ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Stig Bareksten

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: FĂ„ polets beste kjĂžp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: FĂ„ polets beste kjĂžp sendt rett til din mobil

Du stÄr pÄ polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nÊr: Bestill vÄr sms-tjeneste og du fÄr tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede stÄr i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De lekreste bobler finnes pÄ 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes pÄ 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nĂ„, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med denne er suksessen sikret for Ärets siste mÄltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for Ärets siste mÄltid

PÄ plass pÄ 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sÄgar i magnum, ogsÄ den til svÊrt god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne oppskriften kan du fint nyte rÞdvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rÞdvin til torsken 

For nÄr torsken kommer med rÞdvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rÞdvin. Men ikke hvilken som helst rÞdvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

SĂ„ enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

SĂ„ enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten stÄr ikke uventet en mester som ogsÄ har produsert en av tidenes aller beste kokebÞker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nÄ
De lekreste bobler finnes pÄ 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes pÄ 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nĂ„, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 2

Med denne er suksessen sikret for Ärets siste mÄltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for Ärets siste mÄltid

PÄ plass pÄ 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sÄgar i magnum, ogsÄ den til svÊrt god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 3

KjÞr denne gavepakken til julekosen - den er pÄ 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

KjÞr denne gavepakken til julekosen - den er pÄ 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 4

Kupp pÄ «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp pÄ «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette pÄ julebordet, blir du faktisk glad for Ä gÄ for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere nÄr det er and pÄ menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 6

Med denne oppskriften kan du fint nyte rÞdvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rÞdvin til torsken 

For nÄr torsken kommer med rÞdvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rÞdvin. Men ikke hvilken som helst rÞdvin. 

Les hele saken
FÄ ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver sÞndag fÄr du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene vÄre her