Vi ser nÄ at trenden gÄr i retning av videreutvikling av disse klassiske drinkene, sier Bareksten. Han fortsetter:- Trenden vi ser i London og andre europeiske storbyer er at barene opererer med drinkgrupper, der eksempelvis basisdrinken Mojito utvikles videre i ulike varianter. Dette drinkkonseptet er nÄ i ferd med Ä erstatte det tradisjonelle barkartet.
Basisen er fortsatt rom og lime - det nye er ulike typer bĂŠr og frukter. Og her er det bare fantasien setter grenser:
- Kombinasjonen rom og lime fÄr frem fruktsmakene pÄ en unik mÄte; det kan kombineres med nÊr sagt alt av frukt og bÊr, legger han til.
GĂ„ rett til de supre drinkene (klikk)

- Salget Þker fordi folk Þnsker et alternativ til vodka og andre tradisjonelle brennevinssorter. Utviklingen de siste Ärene viser helt tydelig at nordmenn mikser drinker ogsÄ hjemme og utforsker nye smaker. Det har bidratt til Ä gjÞre rom enda mer populÊrt, sier Marius Vesterby, i Bacardi Martini Norge AS.
Marius Vesterby mener det er enkelt Ä mikse gode drinker hjemme, faktisk mye lettere enn det folk flest tror. Og at man trenger dyre, eksklusive rÄvarer og fancy utstyr er en myte:
- Et syltetÞyglass fungerer utmerket som blender, et egg-glass kan brukes som mÄlebeger. Har du en flaske rom stÄende, masse is og litt lime er det bare Ä tilsette det du har i kjÞleskapet av bÊr og frukt; melon, jordbÊr eller epler, mulighetene er mange.