Australsk festmåltid

Vi feirer Australias nasjonaldag med en spesialkomponert meny fra en vaskeekte aussie.
Redaksjonen
26 Januar 2008 - 02:00

På den andre siden av kloden feirer austalienerne den 26. januar sin nasjonaldag med strandturer, picknicker og grilling.
 
Det er nok ikke mange av de fastboende australierene i Norge som trekker i badeshortsen for en strandtur denne lørdagen, men et skikkelig grillmåltid med australsk touch er ikke vanskelig å få til.
 
I hjemlandet er Scott Ferguson vant til å grille eksotiske ting som kenguru, alligator og struts. Som kjøkkensjef på Bølgen&Moi Høvikodden, har han fått god erfaring med våre tradisjonelle råvarer, og har laget en flott rett basert på laks.
 
Som vinfølge har vi selvsagt satt opp en vin fra "Down under".
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

BBQ-laks med gresskarsalat, mangosalsa og agurkdressing

BBQ-laks med gresskarsalat, mangosalsa og agurkdressing

Fremgangsmåte

  1. Krydre laksen med kurrypulveret, salt og pepper og smør på oljen med en pensel.
  2. Grill på varm grill i 3 minutter på hver side.
  3. Legg laksen på gresskarsalaten, topp med yoghurtdressing og dryss mangosalasa rundt på tallerkenen.
Dette er en en australsk vri på den norske laksen - server gjerne dette festmåltidet sammen med den spesialkomponerte Tropisk frukt-trifle til dessert.
 
Tips: Dersom du ikke har tilgang på grill, kan du bruke en grillpanne. Du kan også steke fisken på høy varme i en vanlig stekepanne, men du får ikke den samme finishen på laksen. Laks serveres aller helst med en rå kjerne.

Her finner du mange retter med grillet laks

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Scott Ferguson, kjøkkensjef Bølgen & Moi - Hennie Onstad Senteret

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Gresskarsalat

Gresskarsalat

Fremgangsmåte

Sendt inn av Scott Ferguson, kjøkkensjef Bølgen & Moi - Hennie Onstad Senteret

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Slik lager du mangosalsa

Slik lager du mangosalsa

Fremgangsmåte

Sendt inn av Scott Ferguson, kjøkkensjef Bølgen & Moi - Hennie Onstad Senteret

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Enkel og deilig agurkdressing

Enkel og deilig agurkdressing

Fremgangsmåte

Sendt inn av Scott Ferguson, kjøkkensjef Bølgen & Moi - Hennie Onstad Senteret

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Tropisk frukt-trifle

Tropisk frukt-trifle

Fremgangsmåte

  1. Bruk en stor glassbolle og legg 1/3 av bløtkakebunnen i bunnen av glassbollen og skvett deretter på litt bananlikør.
  2. Legg på et tynt lag med vaniljekrem, et lag med gele og et lag med fruktbiter.
  3. Repetér dette to ganger til og avslutt med å toppe med friske jordbær.
  4. Sett bollen i kjøleskapet til den er klar til servering

Tips: Lychees får du kjøpt i en del butikker, eller det kan bestilles.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Scott Ferguson, kjøkkensjef Bølgen & Moi - Hennie Onstad Senteret

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vart opp med enchilada med kylling - bruk gjerne rester
Dagens rett

Vart opp med enchilada med kylling - bruk gjerne rester

Meksikanskinspirert mat er mer populært enn noen gang. Denne oppskriften er super når du har dårlig tid, men vil lage mest mulig fra bunnen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her