Dagens rett

Australsk festmåltid

Vi feirer Australias nasjonaldag med en spesialkomponert meny fra en vaskeekte aussie.

På den andre siden av kloden feirer austalienerne den 26. januar sin nasjonaldag med strandturer, picknicker og grilling.
 
Det er nok ikke mange av de fastboende australierene i Norge som trekker i badeshortsen for en strandtur denne lørdagen, men et skikkelig grillmåltid med australsk touch er ikke vanskelig å få til.
 
I hjemlandet er Scott Ferguson vant til å grille eksotiske ting som kenguru, alligator og struts. Som kjøkkensjef på Bølgen&Moi Høvikodden, har han fått god erfaring med våre tradisjonelle råvarer, og har laget en flott rett basert på laks.
 
Som vinfølge har vi selvsagt satt opp en vin fra "Down under".
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

BBQ-laks med gresskarsalat, mangosalsa og agurkdressing

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 stk
teskje Colemans kurry pulver
litt
litt
Gresskarsalat
Mangosalsa
Agurkdressing

Fremgangsmåte

Krydre laksen med kurrypulveret, salt og pepper og smør på oljen med en pensel.

Grill på varm grill i 3 minutter på hver side.

Legg laksen på gresskarsalaten, topp med yoghurtdressing og dryss mangosalasa rundt på tallerkenen.
 
Dette er en en australsk vri på den norske laksen - server gjerne dette festmåltidet sammen med den spesialkomponerte Tropisk frukt-trifle til dessert.
 
Tips: Dersom du ikke har tilgang på grill, kan du bruke en grillpanne. Du kan også steke fisken på høy varme i en vanlig stekepanne, men du får ikke den samme finishen på laksen.
 
Laks serveres aller helst med en rå kjerne.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Gresskarsalat

Fremgangsmåte

Rist gresskarterningene i varm ovn (225 grader) til de blir gyldenbrune.

La gresskarbitene kjølne og tilsett deretter alle de andre ingrediensene.

Krydre med salt og pepper etter egen smak.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Mangosalsa

Fremgangsmåte

Skjær mangoen, rødløken og chilien i så tynne skiver som mulig.

Ha i den hakkede korianderen, hvitvinseddik, oljen og limejuicen. Krydre med salt og pepper etter egen smak.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Agurkdressing

Fremgangsmåte

Riv agurken og press saften ut av agurkmassen.

Bland agurken med yoghurten, limejuice, den hakkede mynten og krydre med salt og pepper etter egen smak

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Tropisk frukt-trifle

Antall porsjoner

6-8

Ingredienser

1 stk
bløtkakebunn
5 dl
fruktgelé
2.4 dl
kopp lychees skåret i biter

Fremgangsmåte

Bruk en stor glassbolle og legg 1/3 av bløtkakebunnen i bunnen av glassbollen og skvett deretter på litt bananlikør.

Legg på et tynt lag med vaniljekrem, et lag med gele og et lag med fruktbiter.

Repetér dette to ganger til og avslutt med å toppe med friske jordbær. Sett bollen i kjøleskapet til den er klar til servering

Tips: Lychees får du kjøpt i en del butikker, eller det kan bestilles.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen