DAGENS RETT: Bacalao fra Lofoten

Dagens rett Bacalao fra Lofoten

Bacalao er både vertens og budsjettets beste venn. Og smaken? Ja, den er himmelsk

Denne helgen gir vi deg oppskriften på en skikkelig herlig bacalao som lager seg selv mens du rigger til storinnrykk.

Tørrfisk og klippfisk er mer populært og prissatt utenfor Norge. Det er det ingen grunn til, for det finnes knapt noen bedre måte å invitere til fest i disse førjulstider enn med bacalao. Rimelig og dermed budsjettvennlig samtidig som det er mat som lager seg selv. 

De beste oppskriftene på bacalao finner du her

Kanskje det kan kombineres med å teste ut årets juleøl fra polet - da er det i hvert fall garantert at stemningen blir høy. 

Her finner du årets beste juleøl

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Bacalao fra Lofoten

Fremgangsmåte

Vann ut klippfisken i ett døgn og fjern skinn og ben. Skjær den utvannede fisken i fingertykke skiver på tvers av fisken.

Skjær skrelte poteter, skrelt løk og rensede tomater i skiver og paprika i strimler.

Sausen:
Press eller finhakk hvitløkfeddene. Rens fersk chilipepper for skillevegger og frø og finhakk den. Dersom du benytter deg av tørket chilipepper må du riste frøene ut av dem og finsmuldre den.

Smelt smøret og rør det sammen med hermetiske tomater, tomatpuré, vann, olje, hvitløk og chilipepper. Smak til med salt, nykvernet pepper og eventuelt litt sukker.

Hell litt av blandingen i en jerngryte eller ildfast fat og legg fisk, poteter, paprika og løk lagvis i fatet med tomatsausen mellom.

Kok retten på plate i ca. 1 time eller i stekeovn ved 180 - 200 grader i 1½ - 2 timer, til alt er godt mørt. Rist på kokekaret av og til hvis bacalaoen kokes på plate slik at den ikke brenner fast.

Serveres med sitronbåter, pepperkvern på bordet og nybakt grovbrød ved siden av.

Tips: Nå kan du finne ferdig utvannet og renset klippfisk i de fleste velassorterte butikker.

Flere gode oppskrifter på bacalao og klippfisk finner du her

Lær hvordan du koker din egen kraft her

Her finner du mange deilige gryteretter

Vil du lage en gryterett med okse- eller kalvekjøtt ser du her

Eller vil du bruke lammekjøtt i gryta?

Kanskje en fiskegryte frister deg mer?

Hva med en gryterett med bare grønnsaker?

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Bengt Wilson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen