Dagens rett

Bacalao fra Lofoten

Denne helgen gir vi deg oppskriften på en skikkelig herlig bacalao.

Tørrfisk og klippfisk har betydd enormt mye for Norge, og du kan lage de lekreste retter av dem - slik som denne deilige bacalaoen.

De beste oppskriftene på bacalao finner du her

Dette er årets beste juleøl

Her kan du registrere deg for mottak av dagens rett på e-post - det er selvfølgelig gratis.

Bacalao fra Lofoten

Fremgangsmåte

Vann ut klippfisken i ett døgn og fjern skinn og ben. Skjær den utvannede fisken i fingertykke skiver på tvers av fisken.

Skjær skrelte poteter, skrelt løk og rensede tomater i skiver og paprika i strimler.

Sausen:
Press eller finhakk hvitløkfeddene. Rens fersk chilipepper for skillevegger og frø og finhakk den. Dersom du benytter deg av tørket chilipepper må du riste frøene ut av dem og finsmuldre den.

Smelt smøret og rør det sammen med hermetiske tomater, tomatpuré, vann, olje, hvitløk og chilipepper. Smak til med salt, nykvernet pepper og eventuelt litt sukker.

Hell litt av blandingen i en jerngryte eller ildfast fat og legg fisk, poteter, paprika og løk lagvis i fatet med tomatsausen mellom.

Kok retten på plate i ca. 1 time eller i stekeovn ved 180 - 200 grader i 1½ - 2 timer, til alt er godt mørt. Rist på kokekaret av og til hvis bacalaoen kokes på plate slik at den ikke brenner fast.

Serveres med sitronbåter, pepperkvern på bordet og nybakt grovbrød ved siden av.

Tips: Nå kan du finne ferdig utvannet og renset klippfisk i de fleste velassorterte butikker.

 Flere gode oppskrifter på bacalao og klippfisk finner du her

Lær hvordan du koker din egen kraft her

Her finner du oppskrifter på raske gryteretter  

Lekre gryteretter med okse- og kalvekjøtt  

Flere oppskrifter på gryteretter med lam  

Gode grønnsaksgryter

Lekre gryteretter med svin

Gryteretter som smaker av fugl

De lekreste internasjonale gryteretter

Oppskrifter på velsmakende fiskegryter

Oppskrifter på gryter med skalldyr

 Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

 Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

Sendt inn av

Foto: Bengt Wilson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Flere gode middagstips

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine
- uansett hvor du befinner deg.
 
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Forsiden akkurat nå

Til toppen