Bak en adventskalender

Bak en adventskalender

En spiselig adventskrans med pepperkakehjerter er ikke bare flott å se på men den gir også deilig duft i huset i førjulstiden.

Hva med å lage en spiselig adventskalender i år? Lager du denne sammen med dem du er glad i, skapes det også et godt minne og kanskje en ny tradisjon i huset?

Pepperkaker er hot

Pynting av pepperkaker er blitt utrolig «in» de siste årene og det er ingen ting som gleder meg mer. Mange store bedrifter har rundt disse tider pepperkakekonkurranser, og den ene kreative saken etter den andre dukker opp på nett. Pepperkaker engasjerer tydeligvis.

Flere pepperkakeoppskrifter

De aller fleste pynter pepperkakene med nonstop, men trenden viser at også pepperkaker skal passe inn i interiøret. Derfor tilpasses gjerne fargene til omgivelsene.

Velg din farge

Slik er det også med denne kransen. Har du en annen farge gjennomgående i ditt hus, er det ikke noe i veien for å farge glasuren i «din» farge og på en slik måte lage en krans akkurat perfekt til ditt hjem.

Denne pepperdeigen er nok til 28 pepperkakehjerter a 35-40 g.

TIPS:  Skriv lapper med koselige budskap eller fine aktiviteter du kan gjøre sammen med dine barn. Fest lappene med glasur bak hvert hjerte. La barna få trekke pepperkake hver sin gang og dermed blir adventstiden ekstra hyggelig for hele familien.. Se flere kokketips

Ukens kake leveres hver torsdag av bakeglade Anne Brith Davidsen. Hun står bak kakebloggen villaperlesukker.no og ble nummer to i Hele Norge baker på TV3.

Les mer om Anne Brith her

Adventskrans med pepperkaker

Antall porsjoner

28 pepperkakehjerter a 35-40 g

Ingredienser

Pepperkaker
150 stk
Glasur
500 g

Fremgangsmåte

Pepperkaker:
Ha smør, sirup og sukker i en kjele. Varm opp til sukkeret er smeltet.

Avkjøl dette og ha fløten i.  Sikt i krydder, bakepulver og det meste av melet. Rør alt sammen til en jevn deig. La deigen stå kaldt lengst mulig.

Kjevle deigen ca 3 mm tykk og stikk ut hjerter.

Legg hjertene på et stekebrett med bakepapir og stek dem på midterste rille i stekeovnen ved 180 °C i ca. 8-10 minutter.

Når hjertene kommer ut av ovn stikker du et hull i dem mens de enda er myke.

Avkjøl kakene på rist.

Glasur:
Ha eggehviter, melis og sitronsaft i en bolle og visp dette sammen til konsistensen er glatt og hvit. Om glasuren er for tykk ha mer sitronsaft i. Konsistensen skal være slik at når du tar litt glasur mellom tommel og pekefinger og drar dette fra hverandre skal glasuren stå fint.

Ha glasuren i en sprøytepose med en liten rundt tyll/tipp og sprøyt på pynt.

Et hjerte er alltid enklest å pynte når det ligger opp ned. Er du høyrehendt start med å legge kantglasur på venstre halvside av hjertet først før du legger kantglasuren ned på andre siden.

Sprøyt så perler på utsiden av denne kanten. Kanten skal legges ca ½ cm innenfor pepperkaken.

Til slutt skriver du alle tall fra 1-24 inni hjertene.

Fest hjertene med pyntebånd på en krans.

TIPS:
Skriv lapper med koselige budskap eller fine aktiviteter du kan gjøre sammen med dine barn. Fest lappene med glasur bak hvert hjerte. La barna få trekke pepperkake hver sin gang og dermed blir  adventstiden ekstra hyggelig for hele familien.

Sendt inn av

Foto: iStockphoto

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Kurs om franske viner i Oslo 14. februar

Lær om Frankrikes fantastiske viner av Master of Wine, Mai Tjemsland

Franske viner slutter aldri å imponere. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet. Les hele saken

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen