Kake
Bak en hjertekake. Det er kjempeenkelt og godt

Bak en hjertekake. Det er kjempeenkelt og godt

Selvsagt må det være hjertekake denne helgen, nå som det er valentinsdagen. Krem blir det nok av på søndag.
Redaksjonen
12 Februar 2015 - 13:10

Få Ukens kake som nyhetsbrev

To begivenheter på en helg, både valentinsdag og fastelavn, er kanskje litt i meste laget. Men bake det må vi jo. Om du nøyer deg med den ene eller den andre søte utskeielsen, er opp til deg.

Her er våre fastelavnoppskrifter

Er det tiden det skorter på, er denne hjerteformete sjokoladekaken løsningen. Den er veldig lettlaget og ikke trenger du gå til innkjøp av en hjerteformet kakeform heller. Det holder lenge med en mal skåret ut i kartong – eller formene du bruker til pepperkakehjertene.

Pyntingen av kaken er også opp til deg. Et enkelt melisdryss er effektfullt. En frisk bærsaus gjør kaken uimotståelig. Og trår du til med hjemmelaget sorbet, er suksessen sikret.

TIPS 1: Til mørk sjokolade smaker det godt med de fleste fruktsorter. Du kan velge fritt mellom blåbær, solbær, bringebær, jordbær, mango, aprikos og pasjonsfrukt.

TIPS 2: Hvis du ikke tåler nøtter, er det bare å fjerne dem fra ingredienslisten. Er det smaken av valnøtter som er problemet, kan de enkelt erstattes av de litt "søtere" pecannøttene, mandler eller hasselnøtter. Peanøtter gir en kontrast. Spesielt om du bruker salte nøtter.

Hjertebrownies

Hjertebrownies

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør i en kjele, bryt sjokoladen i biter og smelt den i smøret under omrøring. Avkjøles.
  2. Visp egg med sukker og vaniljesukker til eggedosis.
  3. Rør smør/sjokoladeblandingen forsiktig i eggedosisen sammen med melet og nøttene.
  4. Helles i godt smurt langpanne eller dekk langpannen med bakepapir før deigen helles i.
  5. Stekes i liten langpanne, 20x30 cm i ca. 35 minutter ved 170 °C.
  6. Når kaken er tatt ut av ovnen avkjøles den litt før du trykker ut hjerter med pepperkakeformer.
  7. Dryss eventuelt på litt melis og pynt med noen bær og server "din Valentine".

Vi byr deg på mange aandre deilige brownies

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her