Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

Bakt Ishavsrøye og Snøfriskparfait

På selveste 17. mai skal det ikke spares på råvarene. Her er det bare å invitere familie eller gode venner til et herskapelig måltid der fiskemåltidet etterfølges av en liten og lekker dessert basert på snøfrisk. Gode vinforslag får du til begge disse ret
Redaksjonen
17 Kan 2004 - 02:00

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Bakt Ishavsrøye med sennepslokk

Bakt Ishavsrøye med sennepslokk

Fremgangsmåte

Fres presset hvitløk i olivenolje, tilsett fløte og sennep og kok dette opp.
Trekk kasserollen til side, og rør inn egget.
Rør inn basilikum når massen er litt avkjølt.
Smør blandingen på Ishavsrøyefiletene og bak dem i ovnen på 200 grader i ca 3 minutter, avhengig av tykkelsen på filetene.
Server med mandel-blomkålkrem, tournerte agurker og en kjøttsjy.

Mandel-blomkålkrem:
Kok blomkål, melk og fløte sammen til blomkålbukettene er møre.
Tilsett moste poteter, og rør dette sammen til en glatt masse. Smak til med salt og pepper.

Tournerte agurker:
Agurkstavene freses lett i godt smør og noen dråper vann. Smak til med salt og nykvernet hvit pepper.

Kjøttsjy:
Fres løken i olivenolje til den blir blank, og tilsett god oksekraft og kyllingkraft.
Kok inn til ca 4 dl.
Dersom sausen må jevnes, bruk maizennamel. Sausen skal ikke være for tykk.
Pisk inn usaltet smør og smak til med salt og pepper.

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Slik skal snøfriskparfait smake

Slik skal snøfriskparfait smake

Fremgangsmåte

Visp fløten lett til krem og bland snøfrisk forsiktig inn. Smak til med sitron og vaniljesukker. Settes i fryser minst 3 timer.

Lag kuler eller skiver og server med bringebærsaus, frukt eller bær.

Tips:
Som saus til isen kan du presse litt bringebærsyltetøy gjennom et dørslag slik at steinene fjernes. Kan også brukes som saus til ostekake eller eplekake.
 
Server friske jordbær sammen med sammenvispet lettrømme. Server med et dryss av brunt strøsukker over.
 
Rør en boks med lettrømme sammen med ca 1 ss melis. Smør rømmen på en lefse og fordel litt revet brunost over. Del opp i mindre stykker og server.

Sendt inn av Norsk Mat

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gult er fortsatt kult og sammen med grønt vårens farge - her får du alt i en og samme munnfull
Ukens kake
Sitronostekake med mangocurd og pistasjebunn

Gult er fortsatt kult og sammen med grønt vårens farge - her får du alt i en og samme munnfull

Søtt, syrlig og kaldt i skjønn forening med seig nøttebunn. Det blir vanskelig å holde fingrene unna.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Disse vinene vil italienerne helst ha for seg selv
Godbiter i pollisten

Disse vinene vil italienerne helst ha for seg selv

Men disse sommelierfavorittene finnes altså et tastetrykk unna, og vil garantert by på mye god vinopplevelse.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten
Dagens rett
Marokkansk lam med tabbouleh

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten

I denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og  magisk smaksopplevelse

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden
Dagens rett
Lam på burgundervis

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden

Lammekjøtt som får putre lenge i gryta med rødvin og andre godsaker er et veldig godt alternativ til lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest
Dagens rett
Empanadas som i Chile

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest

Empanadas er chilensk nasjonalrett og derfor velegnet som festmat også her. Siden retten er lett å servere og spise, er den super hvis det er mange til bords.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her