Barolo som smaker som en grand cru burgunder? Ja, takk!

Barolo som smaker som en grand cru burgunder? Ja, takk!

Med en slik barolo som denne får du en smak av både nebbiolo og pinot noir.

Få Godbiter i pollisten som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Det er selvsagt ikke en dråpe pinot noir i Livia Fontana Barolo Villero 2009 (17522) , men derimot «åndsfrenden» nebbiolo som her viser seg fra en svært raffinert side. Det er takket være både produsenten og ikke minst hvor druene er høstet.

Imøtekommende og lagringsdyktig

Villero er en av de beste i Castiglione Falletto – som ligger midt i hjertet av Barolo DOCG – på en åsrygg som er møtepunktet for områdets mange andre åsrygger. Jordsmonnet i Villero er leirholdig med sandjord, jern og kalk.

Det gir ikke like kraftige viner som i Monforte, men heller ikke så bløte nebbioloer som i La Morra.

Les mer om viner fra denne delen av Barolo

Heller noe midt mellom, og derfor en stil som er veldig tiltalende allerede i ung alder, samtidig som den lagrer veldig godt.

Lillebror til halve prisen

Den tydelige jordlige karakteren påminner om en del (unge) grand cru burgundere. Men den er likevel umiskjennelig nebbiolo på grunn av parfymen, krydderet og lakrispreget.

Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra et lekkert kjøttstykke med god saus – eller kanskje en mer piemontesisk vri som er polenta med kjøtt- og soppsaus?

Denne deilig vinen fungerer sågar med fet ost, som en «utflytende» taleggio.

Livia Fontana er en familiedrevet tradisjonsrik vingård på 9 hektar som også gir druer til andre viner. Deriblant en veldig prisgunstig langhe nebbiolo, Livia Fontana Langhe Nebbiolo 2010 (17523) , som i siste årgang er ekstra saftig og leskende med tydelig preg av urter og skog. Men like fullt med veldig god druekarakter og bra holdbarhet. En super vin til lyst kjøtt, lammefilet med kremet saus eller pasta.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.

Livia Fontana Barolo Villero 2009

Produsent:
Az. Agr. Livia Fontana
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
399,90 kr
Varenummer:
1752201
91 Poeng
Les smaksnotatene »

Livia Fontana Langhe Nebbiolo 2010

Produsent:
Az. Agr. Livia Fontana
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
219,90 kr
Varenummer:
1752301
88 Poeng
Les smaksnotatene »
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .

Godbiter i pollisten som nyhetsbrev:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen