Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.
Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal
Champagne Nominé-Renard Brut (98596) byr på mye god champagnekarakter for pengene. Etter tre år på bunnfallet (lovens minimum er 15 måneder) har den oppnådd et fint toastpreg. Men også et fint skum og god fruktig ettersmak. En veldig deilig champagne til en veldig god pris.
Familiedrevet
Den koster for øvrig 20 euro rett fra produsentens nettsider (men det kan jo ikke vi her i Norge nyte godt av), så derfor er polprisen veldig gunstig. Grunnene til at en slik champagne er så vidt billig er flere. For det første kommer den fra et lite familiedrevet champagnehus. Som dessuten har sine 20 hektar med vinmarker i mindre «hypete» deler av den store Champagne-regionen.
Druene til ukens godbit kommer fra Côte de Sézanne som ligger som en øy for seg mellom den langt mer kjente Côte des Blancs og det sørligste Champagne-området, Aube/Côte des Bar, ettertraktet av de store husene for sin pinot noir. Samt fra Villevenard og Etoges et steinkast unna Côte des Blancs og derfor ideelt for chardonnay. Til slutt fra Vallée de la Marne – som er kilde for pinot meunier – den mest fruktige av de tre champagnedruene. Av chardonnay og pinot meunier lager de også en lettdrikkelig rosa utgave, Champagne Nominé-Renard Rosé Brut (98595).
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.
Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.
Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.
Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.
For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.
Fargerike grønnsaker beholder fargen når de varmebehandles raskt og smaken blir enda bedre. I denne oppskriften kan du selv legge til det som trengs for et smakskick i hverdagen.
Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.