Billig, men god champagne

Billig, men god champagne

En champagne til rett over tohundrelappen er noe av det aller rimeligste på markedet, men kvaliteten er det ikke noe å si på.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Champagne Nominé-Renard Brut (98596) byr på mye god champagnekarakter for pengene. Etter tre år på bunnfallet (lovens minimum er 15 måneder) har den oppnådd et fint toastpreg. Men også et fint skum og god fruktig ettersmak. En veldig deilig champagne til en veldig god pris.

Familiedrevet

Den koster for øvrig 20 euro rett fra produsentens nettsider (men det kan jo ikke vi her i Norge nyte godt av), så derfor er polprisen veldig gunstig. Grunnene til at en slik champagne er så vidt billig er flere. For det første kommer den fra et lite familiedrevet champagnehus. Som dessuten har sine 20 hektar med vinmarker i mindre «hypete»

deler av den store Champagne-regionen .

Druene til ukens godbit kommer fra Côte de Sézanne som ligger som en øy for seg mellom den langt mer kjente Côte des Blancs og det sørligste Champagne-området, Aube/Côte des Bar, ettertraktet av de store husene for sin pinot noir. Samt fra Villevenard og Etoges et steinkast unna Côte des Blancs og derfor ideelt for chardonnay. Til slutt fra Vallée de la Marne – som er kilde for pinot meunier – den mest fruktige av de tre champagnedruene. Av chardonnay og pinot meunier lager de også en lettdrikkelig rosa utgave,  Champagne Nominé-Renard Rosé Brut (98595) .

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.

Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Nominé-Renard Brut

Produsent:
Champagne Nominé-Renard
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Champagne
Pris:
259,80 kr
Varenummer:
9859601
87 Poeng
Les smaksnotatene »
 

Champagne Nominé-Renard Rosé Brut

Produsent:
Champagne Nominé-Renard
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Champagne
Pris:
289,70 kr
Varenummer:
9859501
86 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen