Billig økologisk Rioja

Billig økologisk Rioja

Denne riojavinen byr på veldig mye ren og god smak for hundre kroner.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Viña Ilusión 2010 (93789)  ligner ikke på det etablerte inntrykket av rimelig vin fra Rioja. Frukten er svært ren og god med fin friskhet, bra jordsmonnspreg og sist, men ikke minst ingen antydning til eik.

Høyt over havet

Den er laget av økologisk dyrkete druer fra en liten vingård i ytterkanten av Rioja Baja , i et høytliggende område ved foten av Monte Isasa (1477 moh) hvor vinplantene må dele om oppmerksomheten med andre vekster. Altså ganske annerledes enn i selve Rioja Baja, nede ved Ebro-elven, hvor vinmarkene strekker seg flatt utover så langt øyet rekker.

Ren frisk luft

Bak denne vinen står et idealistisk ektepar, Gloria og Martin Alonso Etayo, som satser helgrønt på alt de gjør. Også bygningene er økologiske, og huset er til leie for turister som ønsker å puste i ren luft. Beviset på at den er helt ren, er ildfluene som danser på himmelen om kvelden. De tåler visstnok ikke forurensning.
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Viña Ilusión 2010

Produsent:
M.A. Alonso Etayo
Utvalg:
Basisutvalg, kategori 3
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Rioja
Pris:
100,00 kr
Varenummer:
9378901
84 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen