Ble inspirert av farmor

Ble inspirert av farmor

Det er Silje Daugstads nordnorske farmor som har gitt inspirasjon til denne kandidaten til finaleplass i NM for amatørkokk.

Silje Daugstads konkurransebidrag virker ikke som en tradisjonell nordnorsk kombinasjon, men så er Siljes nordnorske farmor heller ikke særlig tradisjonell.

- Hun jobbet som kokke i sine yrkesaktive år, og nå reiser hun verden rundt som pensjonist! Hun har alltid disket opp nydelig mat til hele familien, og hennes matglede har smittet over på alle oss andre i generasjonene etter. Oppskriften jeg har sendt inn er min versjon av en rett hun lagde etter en reise til Iran og Midtøsten, forteller Silje.

Silje har fornorsket den ved å bruke torsk og rotgrønnsaker. Hun mener at skorsonerrot som kan være vanskelig å få tak i, kan byttes ut med andre rotfrukter som pastinakk, persillerot eller sellerirot. -Dersom du ikke får tak i couscous kan også bulgur, byggris eller hirse benyttes, påpeker hun.

Du kan også sende inn din favorittoppskrift med torsk og delta i denne spennende konkurransen

Silje har en gang før deltatt i en amatørkokkonkurranse som hun også vant. Kanskje journalistutdannete Silje også i år må ta i alle fall en mental pause fra jobben som konsulent i Oslo Politidistrikt. I så fall blir hun å se i aksjon under Matstreif på Rådhusplassen i Oslo.

Torsk med juvelsalat og skorsonerrotcrisp

Fremgangsmåte

Start med å skjære torskefileten i porsjonsstykker a 200 gram pr. person. Smør skinnsiden med olje og legg skinnsiden ned i en ovnsfast form. Finrasp skall fra 1 stk sitron, helst økologisk, eller veldig godt vasket. Strø dette over fiskestykkene, og sett hele formen i forvarmet ovn på ca. 180 grader i ca. 10 minutter.

Kok opp grønnsaksbuljong. Ta av varmen og tilsett couscous. La det dampe ferdig ca. 10 minutter til couscousen er mør.  Tilsett juicen av 1 sitron. Deretter fluffes couscousen over på et serveringsfat, bruk helst gaffel til dette. Ha i rosiner/sultanas, granateplekjerner, appelsinfiletene og dryss over persille.

Skru av ovnen, og åpne opp ovnsdøren slik at dampen slippes ut og fiskefiletene kun holder seg varme på ettervarmen frem til servering.

Varm opp olje i en tykkbunnet kjele, til oljen holder ca. 160 grader. Skrell skorsonnerøttene, og bruk gjerne en ostehøvel til å lage lange remser/strimler. Strimlene frityrstekes til de er gylne, slik at de ser omtrent ut som lange potetchips. La srimlene renne av på lo-fritt kjøkkenpapir, og tilsett salt etter smak.

Legg gjerne opp på individuelle tallerker, men jeg liker best å servere 'family-style' slik at alle kan forsyne seg av det de vil selv. Ett stk fiskestykke hver, så mye couscoussalat og skorsonnecrisp som de vil. Salt og pepperbøssene står også på bordet, det er individuelt hvor mye smak man liker.

Serveres umiddelbart til sultne gjester - det er de som skal vente på maten, ikke omvendt

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen