Drikke
Bordeaux for alle budsjetter

Bordeaux for alle budsjetter

Disse vinene tilfredsstiller de flestes lommebøker og forventinger om smak.
Aase E. Jacobsen
23 November 2011 - 03:00

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Har du budsjetter til å legge til side noe som kommer til å bli helt fantastisk med tiden, bør du investere i Ch. Haut-Bailly 2008 (93785). En imponerende vin som bør ligge fem år før den nytes og som holder i minst 20. Var du så heldig å få tak i en vellagret utgave fra spesialpolslippet tidligere i november, da vet du hvilket potensial denne vinen har.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Gode alternativer
Prisen er det ikke noe å si på, heller tvert om, for Haut-Bailly tilhører det øvre Bordeaux-sjiktet. Dessuten koster den det samme som 2006-utgaven. Men fra 2009 blir det nok andre boller, siden «en primeur»-prisene skjøt i været for denne opphaussete årgangen. Og enda verre blir det vel når Asia for alvor får øynene opp for denne delen av Bordeaux.

Det finnes imidlertid gode alternativer i midlere og lavere prisklasser. Aller mest prisgunstig er Ch. Canon 2011 (80557) fra Canon Fronsac som nyter godt av en vellykket årgang, men som allerede er veldig tilgjengelig og innsmigrende. Fra det mer ettertraktete naboområdet Pomerol kommer Ch. Le Gombaude-Guillot 2010 (10734), som selv etter sju år fortsatt er en veldig ung vin, takket være den terroirorienterte stilen vinen er laget i. Det er også en annen tradisjonelt fremstilt høyrebredd-vin, nemlig Château Panet Grand Cru 2009 (14330) fra Saint-Emilion.

2007 er ikke den mest lagringsdyktige årgangen i Bordeaux. Selv om det var en del problemer i dette året, noe som gjerne finnes igjen som et lett grønnpreg i vinene, drikker mange av dem veldig godt allerede nå. Og prisene er lavere enn foregående og påfølgende årganger.

Ch. Batailley 2007 (3761) som har femte cru-status i 1855-klassifikasjonen i Médoc, koster 50 kroner mindre enn 2006-utgaven. Og du får mye Pauillac for pengene.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.

 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fastfood som tenkes kan
Dagens rett

Den beste fastfood som tenkes kan

Blåskjell er hverdagsluksus og hurtigmat i et og samme nett. Prøv denne velsmakende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her