DAGENS RETT: Boxty - irske potetpannekaker

Dagens rett Boxty - irske potetpannekaker

Disse potetpannekakene er avhengighetsskapende - ikke rart de er så populære i Irland

Denne tradisjonelle irske oppskriften passer like godt i Norge, for poteter har også vi nok av.

Det finnes en rekke oppskrifter på den klassiske Boxtyen, og noen foretrekker å servere potetpannekakene med søtt tilbehør, mens andre serverer det med salt topping. De kan godt serveres sammen med suppe - som er en norsk tradisjon - eller som del av et tapasbord. 

Flere oppskrifter på pannekaker finner du her

 
 

Boxty - irske potetpannekaker

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

2 ts
2 dl

Fremgangsmåte

Skrell potetene og riv de fint på et rivjern. Ha de i et ren kjøkkenhåndkle og vri ut så mye væske som mulig av potetene.

Skrell de kalde, kokte potetene oms de godt - bland med de revne potetene og eggene.

Bland sammen mel, bakepulver og sat og ha i potetblandingen. Ha i melk litt etter litt og rør godt til du har en tykk røre, tilsett eventuelt mer melk.

Varm en tykkbunnet stekepanne over middels varme og ha i smør. Ha i en sleiv med røre slik at du får litt tykke pannekaker.

Stek pannekakene gylne på den ene siden før du snur de og steker de videre på den andre siden. Ha litt smør på hver pannekake.

Server gjerne med salt fyll som for eksempel en kjøttstuing - eller ragu som den også kalles. Du kan rive hard ost som parmesan eller en norsk type over og servere med spekemat.

Tips:
Dersom du lager denne røren god og tykk kan du også lage potetlapper.

Tips:
Du kan lage en søt versjon ved å ha litt smør på hver pannekake og server dem varme med sukker ved siden av.

Flere oppskrifter på pannekaker finner du her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen