Dagens rett

Britney-biff

Om du er Britney-fan eller ei, så vil du nyte å sette tenna i denne biffsandwichen

Om du er Britney-fan eller ei, så vil du nyte å sette tenna i denne biffsandwichen

Om det er Britney Spears som er inspirasjon for dagens rett vites ikke. Uansett er denne retten enkel å lage, og derfor svært så passende for en fredag.
18 Mars 2022 - 01:00

Det mest sannsynlige er at det er en amerikansk kokk som heter Britney som står bak dette litt uvanlige navnet på en rett.

Biff eller steak sandwich er uansett en amerikansk klassiker som skal ha oppstått på et enkelt spisested i Connecticut på østkysten på slutten av 1800-tallet. I god amerikansk tradisjon skal en steak sandwich serveres med pommes frites.

Se andre oppskrifter på biff sandwich

Sannsynligheten for at den unge Britney Spears har nytt en slik sandwich er derfor stor. I dag er hun ifølge google-søk på en såkalt lean cuisine-diett. Advokaten hennes derimot, feiret at #FreeBritney fikk et lykkelig utkomme med å spise biff med tequila til. 

Britney-biff

Britney-biff

Fremgangsmåte

Start med å lage en tomatsalat av tomatskiver, hakket løk, friskhakket timian, olivenolje og rødvinseddik. Smak til med salt og pepper. La hvile mens du steker biffen.

Stek biffen i litt olje på begge sider. Krydre med salt og pepper. La kjøttet hvile litt mens du forbereder den allerede stekte bagetten:

Del den i to og deretter på langs. Dynk innsiden forsiktig i extra virgin olivenolje og stek den på innsiden på sterk varme i den samme pannen som ble brukt til biffkjøttet.

Montering:
Legg to bagett-halvdeler på to tallerkener. Legg på salatblad, tomatsalat og biffen skåret i 0.5 cm tynne skiver. Topp med den siste bagetthalvdelen og klem lett sammen.  

Serveres umiddelbart og gjerne med pommes frites.

Se andre oppskrifter på biff sandwich

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør smaken av Norge til levevei - studiet for deg som vil jobbe med norsk tradisjonsdrikke

Fagskolen i Vikens utdanningstilbud Norsk tradisjonsdrikke som reiselivsprodukt er skredderskydd behovet til norsk reiseliv, og tar opp nye studenter i høst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her