Ukens kake

Brownies med luftig marengs

Brownies med luftig marengs er ensbetydende med fest

Brownies med luftig marengs er ensbetydende med fest

Mørk sjokolade møter luftig marengs og syrlig bringebær. Her er oppskriften.
04 August 2022 - 12:10

Vi har plass til «tyngre» bakverk selv om kalenderen sier midtsommer. Denne kaken er helt uimotståelig takket være kombinasjonen av den «seige» browniebunnen, den kremaktige sjokolademoussen, den luftige marengsen og den friske smaken av nyplukkede bringebær.

Prøv en av våre andre brownieoppskrifter

Om du mot formodning ikke har spist opp alt av fjorårets bringebær i fryseren, kan du fint bruke dem i denne kaken. Men det er jo klart at årets bringebær som både hager og kratt bugner av akkurat nå, er ekstra lekre.

Brownies med luftig marengs

Brownies med luftig marengs

Fremgangsmåte

Browniebunn:

  1. Smelt smøret i en kasserolle, fjern kasserollen fra platen, og rør inn den hakkede sjokoladen.
  2. Visp eggene og sukkeret til luftig eggedosis.
  3. Tilsett sjokoladesmøret, og sikt i kakao, mel og bakepulver.
  4. Hell røren i en papirkledd springform på rundt 20 cm i diameter.
  5. Stek i 8–10 minutter ved rundt 175 grader.
  6. Avkjøl.

Bringebærkrem:

  1. Kok bringebærene sammen med gelésukkeret og vaniljesukkeret i rundt 5–7 minutter.
  2. Ta kasserollen av platen, og tilsett egg og smør.
  3. Spre bringebærkremen over den avkjølte browniebunnen.
  4. Sett i fryseren.

Sjokolademousse:

  1. Hakk sjokoladen, og legg den i en bolle.
  2. Varm fløten, og hell den over sjokoladen.
  3. Rør til sjokoladen er oppløst.
  4. Sett til avkjøling i kjøleskap.
  5. Tilsett kremosten, og visp til blandingen er kremaktig. Hvis den blir for tykk, tilsetter du litt uvispet fløte.
  6. Ta browniebunnen ut av fryseren, og spre sjokolademoussen oppå bringebærkremen.
  7. Sett tilbake i fryseren.

Marengs:

  1. Visp eggehvitene og sukkeret i en bolle over vannbad til sukkeret er oppløst.
  2. Fjern bollen fra varmen, og hell eggehvitene i en mikserskål.
  3. Visp marengsen i rundt 5–10 minutter.
  4. Spre marengsen over kaken, og brun utsiden med en gassbrenner.
  5. Den ferdige kaken kan med fordel oppbevares i fryseren.

Tips:
Husk å sette den til tining i kjøleskapet senest tre timer før den skal serveres.

Prøv en av våre andre brownieoppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La barne lage middagen i dag - da spiser de garantert opp alt
Dagens rett

La barne lage middagen i dag - da spiser de garantert opp alt

Det er mye god mat i gode pølser, ikke minst når du gjør noe ekstra ut av dem. I denne lettvinte oppskriften (som alle kan klare) spiller pølsene en litt underordnet rolle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her