Dagens rett

Brytebrød med feta, parmesan og soltørket tomat

Dette brytebrødet er nesten et måltid i seg selv

Dette brytebrødet er nesten et måltid i seg selv

Du trenger bare en suppe eller salat ved siden av.
22 Juni 2021 - 23:00

Hvis du lager deigen kvelden i forveien og lar den heve kaldt over natten, er brødet klart samtidig med resten av måltidet. Siden det er ren luksus å spise nystekt brød med så mye god smak som dette, trenger du ikke veldig mye annet ved siden av. 

Se våre andre oppskrifter på brytebrød

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Brytebrød med feta, parmesan og soltørket tomat

Brytebrød med feta, parmesan og soltørket tomat

Fremgangsmåte

Smør en rund form på 23 cm, og legg i bakepapir.

Tilsett feta, parmesan, urter, olje og pepper i bollen, bruk k-visp og bland sammen ingrediensene i ca 30 sekunder. Fjern bollen og dekk til bollen og la den kjøle seg ned i kjøleskapet.

Finn frem bakebollen og montér eltekrok.Tilsett mel, gjær, finkornet sukker, salt, olje og vann i bollen og lag eltekroken bearbeide deigen til den er glatt og elastisk. Ta så deigen ut av bollen og bruk nå kjøkkenbenken som arbeidsflate.

Strekk deigen ut og trykk forsiktig for å fjerne luftboblene. Kjevle deigen ut til et rektangel, ca 25x35 cm i størrelse.

Ta frem ost- og urteblandingen fra kjøleskapet. Fordel blandingen over deigen og tilsett deretter de soltørkede tomatene på toppen. Rull opp deigen fra den lengste siden, for å lage en pølseform. Skjær 7 jevne skiver, ca 5 cm bred hver og legg deretter seks av skivene rundt kanten og den siste skiven i midten. Dekk til med et rent kjøkkenhåndkle og la den heve i ca 30-40 minutter. Forvarm ovnen til 180 grader. Pensle toppen av hvert stykke med pisket egg. Stek i ca 45 minutter på 180 grader til de er gylne og har hevet seg (dekk til med folie hvis det begynner å bli alt for brune for fort).

La hvile i ca 5-10 minutter før servering. Serveres varm til suppe eller salat, som tilbehør til grillmat eller i piknikkurven.

Tips:
Til denne oppskriften trenger du en kjøkkenmaskin, k-visp og en eltekrok..

Bruk eltekrok for å kna deig til f.eks hjemmelaget brød, pizza eller boller.

Bruk ballongvisp til å piske krem eller egg.

Bruk K-visp for å lage smakfulle kjeks og kaker, eller hjemmelagde kjøttkaker.

Se våre andre oppskrifter på brytebrød

Velg blant syv salater som passer til

Prøv denne deilige lettlagde spinatsuppen ved siden av

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Kenwood

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken
Ukens drink

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken

Denne herlig leskende og tikiinspirerte drinken med masse tropisk smak og rom, får deg til å drømme om et varmere sted enn Norge i oktober.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her