Drikke
Burgund ønsker større areal

Burgund ønsker større areal

Tre år med lave avlinger og en økende etterspørsel har intensivert jakten på nye druekilder.
Aase E. Jacobsen
06 Februar 2014 - 19:00

Det er særlig i områder utenfor hjertet av Burgund, Côte d’Or, hvor det fortsatt er mulig å få kjøpt vinmarksareal, melder wownews.se.

Pinot noir-underskudd

Blant andre har Dominique Lafon kjøpt eiendom i Pouilly-Fuissé sammen med en av de beste navnene i nettopp denne regionen, Olivier Merlin. Eiendommen heter Château de Quarts og er et monopol på drøyt to hektar.

Les mer om Maconnais

Atter andre vender blikket nordover. Maison Louis Latour har nylig kjøpt en vingård i Auxerrois, mellom Dijon og Chablis. Og Joseph Drouhin utvider i Chablis.

Les mer om Louis Latour

Men det er først og fremst pinot noir det er underdekning på. Maison Louis Latour har derfor plantet 20 hektar pinot noir i appellasjonen Coteaux Bourguignons i det sørlige Beaujolais.

Bevisste handlinger?

Til tross for en etterspørsel som er større enn tilbudet er prisene på 2012-årgangen relativt stabil. I følge den britiske vingrossisten Corney & Barrow’s ligger økningen i sjiktet 0-15 prosent.

Les om alternative kilder for pinot noir

Toppsjef for Maison Louis Latour, Louis Fabrice Latour, mener det ikke er godt nok grunnlag for selv disse prisøkningene all den tid det fortsatt er areal i Burgund som ikke er plantet, og som har bra potensial. Aner vi at noen bevisst holder tilbake for å opprettholde etterspørselsunderskuddet?

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her