Dyrisk god pinot noir

Dyrisk god pinot noir

Det er ikke alt som havner i spesialpolhyllene heldigvis. Her er noen californiske viner som vil trives i kjelleren din.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Scherrer var en av godbitene fra California som ble lansert i spesialpolene forrige uke. Produsenten har imidlertid flere viner i bestillingsutvalget som er både lettere å få tak i samtidig som at de er bedre kjøp.

Scherrer Big Brother Pinot Noir 2007 (91354) overgår 2009-utgaven som nylig ble lansert på spesialpol. En virkelig flott og konsentrert pinot noir, rik, krydret og kraftig med et godt lagringspotensial.

Kjølig beliggenhet

Big Brother er Fred Scherrers toppvin fra flere vinmarker. Ellers regnes hans Pinot Noir Platt Vineyard 2009 (804101) som aller øverst på pallen. Men «storebror» har fått navn på grunn av musklene druen får fra utvalgte parseller i Sonoma Coast, den kjøligste delen av Sonoma som derfor er perfekt for denne «bortskjemte» druen.

Les mer om Sonoma Coast

I 2007 kom druene fra to parseller, i henholdsvis Annapolis (ganske langt nord langs kyststripa) og Bodega lengre sør. Her ligger for øvrig også Platt Vineyard og til tross for at avstanden til Stillehavets kalde luftstrømmer er den samme, er Bodega kjøligst.

Ung og lovende

Prisene for Scherrers viner er ellers gunstige i Norge, i USA ligger storebror på 50 dollar. Og Platt på 75 slike.

Big Brother finnes også i 2006-utgave for bestilling, Scherrer Big Brother Pinot Noir 2006 (91353) , men den har jeg ikke smakt. Men med så gode erfaringer fra de to andre utgavene, må den trygt kunne anbefales.

2006 uttrykkes veldig godt gjennom den noe «enklere» Scherrer Sonoma County Pinot Noir 2006 (91351) , også den en veldig ung og lovende vin.

Filtrerer ikke

Fred Scherrer begynte med pinot noir lenge før «pinøu» ble allemannseie etter filmen Sideways i 2004. I tillegg til Sonoma Coast kjøper han pinot noir fra Russian River Valley. Sympatiske Fred selger ikke ut all vinen med en gang, derfor kan også vi i Norge kjøpe flere årganger av samme vin. Han skal ha vin tilbake til sin første årgang, 1999, for salg.

Alle vinene er gjæret i åpne kar og modnet på bunnfallet i fat i 6-10 måneder. Etter omstikking får de ytterligere 8-10 måneder i fatene. Han filtrerer ellers ikke vinene.

Foto: Roger Kolbu (Apéritif)

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Scherrer Big Brother Pinot Noir 2013

Produsent:
Scherrer
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
USA
Område:
Sonoma County
Pris:
499,00 kr
Varenummer:
9135401
93 Poeng
Les smaksnotatene »

Pinot Noir Platt Vineyard 2009

Produsent:
Scherrer
Utvalg:
Spesialutvalg
Volum:
0.750l
Land:
USA
Område:
Sonoma County
Pris:
499,00 kr
Varenummer:
804101
94 Poeng
Les smaksnotatene »

Scherrer Big Brother Pinot Noir 2006

Produsent:
Scherrer
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
USA
Område:
Sonoma County
Pris:
388,00 kr
Varenummer:
9135301

Scherrer Sonoma County Pinot Noir 2013

Produsent:
Scherrer
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
USA
Område:
Sonoma County
Pris:
384,00 kr
Varenummer:
9135101
91 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen