Drikke
Dyrisk god pinot noir

Dyrisk god pinot noir

Det er ikke alt som havner i spesialpolhyllene heldigvis. Her er noen californiske viner som vil trives i kjelleren din.
Aase E. Jacobsen
12 September 2013 - 07:00

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Scherrer var en av godbitene fra California som ble lansert i spesialpolene forrige uke. Produsenten har imidlertid flere viner i bestillingsutvalget som er både lettere å få tak i samtidig som at de er bedre kjøp.

Scherrer Big Brother Pinot Noir 2007 (91354)overgår 2009-utgaven som nylig ble lansert på spesialpol. En virkelig flott og konsentrert pinot noir, rik, krydret og kraftig med et godt lagringspotensial.

Kjølig beliggenhet

Big Brother er Fred Scherrers toppvin fra flere vinmarker. Ellers regnes hans Pinot Noir Platt Vineyard 2009 (804101)som aller øverst på pallen. Men «storebror» har fått navn på grunn av musklene druen får fra utvalgte parseller i Sonoma Coast, den kjøligste delen av Sonoma som derfor er perfekt for denne «bortskjemte» druen.

Les mer om Sonoma Coast

I 2007 kom druene fra to parseller, i henholdsvis Annapolis (ganske langt nord langs kyststripa) og Bodega lengre sør. Her ligger for øvrig også Platt Vineyard og til tross for at avstanden til Stillehavets kalde luftstrømmer er den samme, er Bodega kjøligst.

Ung og lovende

Prisene for Scherrers viner er ellers gunstige i Norge, i USA ligger storebror på 50 dollar. Og Platt på 75 slike.

Big Brother finnes også i 2006-utgave for bestilling, Scherrer Big Brother Pinot Noir 2006 (91353), men den har jeg ikke smakt. Men med så gode erfaringer fra de to andre utgavene, må den trygt kunne anbefales.

2006 uttrykkes veldig godt gjennom den noe «enklere» Scherrer Sonoma County Pinot Noir 2006 (91351), også den en veldig ung og lovende vin.

Filtrerer ikke

Fred Scherrer begynte med pinot noir lenge før «pinøu» ble allemannseie etter filmen Sideways i 2004. I tillegg til Sonoma Coast kjøper han pinot noir fra Russian River Valley. Sympatiske Fred selger ikke ut all vinen med en gang, derfor kan også vi i Norge kjøpe flere årganger av samme vin. Han skal ha vin tilbake til sin første årgang, 1999, for salg.

Alle vinene er gjæret i åpne kar og modnet på bunnfallet i fat i 6-10 måneder. Etter omstikking får de ytterligere 8-10 måneder i fatene. Han filtrerer ellers ikke vinene.

Foto: Roger Kolbu (Apéritif)

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.

 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her