Chilimarinert kyllingfilet

Kylling er en mager og svært takknemlig råvare å jobbe med i kjøkkenet. Kjøttet smaker relativt lite i seg selv, så en marinade er ofte en smaksbærende faktor. Tips til marinering samt gode vinforslag av både rød og hvit karakter får du dersom du leser videre.

Det er gøy å marinere, særlig når man har laget marinaden selv og er spent på resultatet. Hvitt kjøtt innbyr til marinering fordi det har en nøytral egensmak som lett lar seg kombinere med andre smaker. En marinade skal selvfølgelig bestå av noe krydder eller annet som setter smak på kjøttet. I tillegg må det være litt olje, for å fordele og forsterke smaken som krydderet gir. Endelig er det ofte noe syrlig i en marinade, - noe som både gir en frisk smak og som kan øke holdbarheten i sommervarmen noe. Eddik, vin, sitronsaft, kefir eller yoghurt er mest vanlig. Det er smart å lage marinaden i en plastpose, legge kjøttet i posen og knyte den. Da er det enkelt å snu posen et par ganger i løpet av marineringen for at alt kjøttet skal få like mye smak.

Det finnes også mange ferdige marinader man kan kjøpe, men som regel blir det billigere å lage dem selv. Dessuten er det mer utfordrende å eksperimentere seg frem til sin egen "verdens beste marinade" med spennende kryddere og smaker.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Chilimarinert kyllingfilet

Fremgangsmåte

Mariner kyllingfiletene i noen timer (eller så lenge du har tid). Stek filetene i smør eller olje 3-4 minutter på hver side og la dem "hvile" like lenge.

Stek sjalottløk, ingefær og hvitløk mykt i smør i en panne. Ha i paprika, timian og laurbærblad. Spe med vin og buljong og la alt koke på svak varme til paprikaen er myk. Smak til med salt og pepper. Bruk en stavmikser eller hurtigmikser og kjør sausen glatt. Sil den om nødvendig.

Skjær squash og kokt, skrelt rødbete i staver. Ha dem i en kjele og hell på fløte. Kok i noen minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Server kyllingfiletene med pasta, kremet squash- og rødbetekompott og paprikasaus. Pynt gjerne med noen ringer chili.

Her finner du veldig mange oppskrifter med kyllingfilet 

Se hva du kan lage av de enkelte delene av kyllingen

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av

Foto: Ragge Strand

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen