Dagens rett Entrecôte med aubergine og squashform

(Bilde: Matprat/Marit Svenningsen)

Legg en saftig entrecote på grillen

Vi tar sikte på knallvær slik at du kan fyre opp grillen og prøve deg på denne supre oppskriften med entrecôte. Regner og blåser det, går du for stekepanne og ovn.

Denne retten kan du lage i sin helhet på grillen, eller også lage den i ovn dersom du har pakket ned grillen eller været ikke skulle vise seg fra sin beste side.

Se alle de gode grilltipsene her

Her bestiller du dagens rett som e-post  - det er selvfølgelig gratis.

Entrecôte med aubergine og squashform

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

700 g entrecôte av storfe
2 ss olje til pensling
½ ts peppermiks
½ ts salt
 
2 auberginer
2 grønne squash
2 ss olje
½ ts salt
½ ts pepper
1 ss finhakket frisk rosmarin  
1 ss oregano 
125 g naturell fetaost

Fremgangsmåte

Skjær aubergine og squash i 1 cm tykke skiver. Pensle dem med olje og grill dem i ½ minutter på hver side. Legg dem over i en ildfast form i takstenmønster.

Krydre med salt, pepper og provencekrydder. Strø over smuldret fetaost.

Sett den ildfaste formen på grillen og legg på lokket. La det stå i ca. 10 minutter.

Pensle entrecôtene med olje og krydre med peppermix. Grill dem på middels sterk varme i 3-4 minutter på hver side (avhengig av tykkelsen).

Når kjøttsaften begynner å piple på oversiden kan du snu skivene og steke dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem.

Tips: Denne retten kan du enkelt lage inne også, bruk da gjerne en grillpanne elelr jernpanne til å steke grønnsakene og kjøttet.

Grønnsaksformen kan bakes i ovn på 175 grader i 15 minutter.
 
 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen