Dagens rett

Entrecôte eller ytrefilet med soppstuing av fritert potetrede

Biff av entrecôte smaker fortreffelig med soppstuing og frityrstekt potet
Foto: (Matprat.no)

Biff av entrecôte smaker fortreffelig med soppstuing og frityrstekt potet

De frityrstekte potet-sticksene danner et dekorativt rede, men kan selvsagt serveres på vanlig måte.
01 Juli 2022 - 23:00

Fjorårets poteter duger fortsatt, og spesielt i en tilberedning som denne hvor mandelpotetene strimles og deretter friteres for så å lages til et "rede". Det høres kanskje komplisert ut, men er det slett ikke.

Soppstuing erstatter både grønnsaker og saus i denne oppskriften.

Om soppstuing oppleves litt tungt, kan du erstatte med en frisk salat. 

Her finner du mange oppskrifter med entrecôte, også hvis du skal grille den.

Entrecôte med soppstuing av fritert potetrede

Entrecôte med soppstuing av fritert potetrede

Fremgangsmåte

  1. Potetredene:
    Riv mandelpotetene i tynne strimler. Varm opp oljen i en panne til den er frityrvarm og dryss halvparten av potetstrimlene (pommes frites) som et tynt teppe i oljen slik at det dekker hele pannen.
  2. La potetene friteres til de blir gyllenbrune og sprø. Ta potetene ut av oljen med en hullsleiv og legg på et tørkepapir i en stor suppetallerken el. lign. og dryss på litt salt. Lag to slike reder. Dette kan gjøres litt tid i forveien.
  3. Biffen:
    Pepre og salte biffen like før den skal i pannen. Stek biffen som biff skal stekes. I varm panne i godt smør.
  4. På den ene siden til kjøttsaften pipler ut på oversiden, og på den andre siden til det samme skjer. 2-3 minutter på hver side.
  5. Når biffen føles myk inni er den rå, når den begynner å få litt "sprett" er den medium og når den ikke spretter lenger er den død!
  6. Legg biffene rett fra pannen og i aluminiumsfolie i 3-5 minutter for å hvile og samle krefter til måltidet.
  7. Saus/stuing:
    Del løken i båter. Rens og skjær chili i tynne strimler og del vårløkene i fire. Skjær soppen i skiver. Fres først opp løken og soppen. Ha deretter i vårløken og til slutt chilien. Ha så i fløte og kok inn til det begynner å tykne. Smak til med pepper og salt til slutt.
  8. Anretning:
    Legg et potetrede på hver tallerken. Anrett stuingen midt i hvert rede. Del biffene på skrå (hell knivbladet ca. 45 grader på biffen når du skjærer) og anrett de to halvbiffene med de mørkerosa snittflatene synlige på toppen av stuingen. Fordel kjøttkraften fra folien på de to biffene, legg en kvast timian på toppen og server.

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her