Slik skaper du mer farge- og matglede på kjøkkenet

Denne herlige torskeoppskriften er bare begynnelsen på det som kan bli mange gode matopplevelser for deg og dine.

Aicha Bouhlou er forfatter, kokk og fotograf bak kokeboken Aichas kjøkken - norsk mat inspirert av mine marrokanske mødre. Hennes åpningstakk er unorsk: Takk til min familie som lærte meg å mate kroppen med glede. Oppskriftene i denne kokeboken fylt av matglede er imidlertid fornorsket, men uten at de har mistet sin identitet. Slik det fargerike fellesskapet skal være. 

Dagens utvalgte oppskrift er en veldig god representant for denne gleden som Aichas så sjenerøst byr på. Norske råvarer møter nordafrikanske teknikker.

Denne kokeboken kom ikke med i finaleheatet i Beste norske kokebok 2016, men er utvilsomt et solid bidrag i sin kategori til årets store kokebokhøst.

I årets kokebokkåring var det denne kokeboken som stakk av med tittelen 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Torsk med rødbeter og chermoula

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 200 grader. Kok rødbetene i ca 40 minutter eller til de er møre, litt avhengig av størrelsen. Avkjøl rødbetene med kaldt vann. Ta av skallet og skjær dem i skiver.

I mellomtiden lager du marinade og tilbereder potetene. Bland ingrediensene til marinaden og sett den til side. Bland potetskivene med olivenolje og litt salt. Legg potetene utover et stort stekebrett i ett lag og stek i ovnen i ca 25 minutter til de er møre og begynner å få litt skorpe. 

Salt fisken og legg den oppå potetene sammen med ferdigkokte rødbetskiver. Fordel marinaden over fiskestykkene og grønnsakene. Tilsett gjerne litt mer olivenolje. Sett formen tilbake i ovnen og stek i 10-12 minutter. Dryss over med nykvernet svart pepper og server med sitronbåter. 

Sendt inn av

Foto: Aicha Bouhlou

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen