Dagens rett

Torsk med rødbeter og chermoula

Slik skaper du mer farge- og matglede på kjøkkenet
Foto: (Aicha Bouhlou)

Slik skaper du mer farge- og matglede på kjøkkenet

Denne herlige torskeoppskriften er bare begynnelsen på det som kan bli mange gode matopplevelser for deg og dine.
Aase E. Jacobsen
01 Desember 2020 - 02:00

Dagens oppskrift er en veldig god representant for denne gleden som kokebokforfatter Aicha Bouhlou så sjenerøst byr på. Norske råvarer møter nordafrikanske teknikker, er tema for Aichas kjøkken - norsk mat inspirert av mine marrokanske mødre, som kom ut for noen år siden. Hennes åpningstakk er unorsk: Takk til min familie som lærte meg å mate kroppen med glede. Oppskriftene i denne kokeboken fylt av matglede er imidlertid fornorsket, men uten at de har mistet sin identitet. Slik det fargerike fellesskapet skal være. 

Se våre andre oppskrifter fra Aicha

Lyst til å lage noe annet med torsk, da skal du se her

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Torsk med rødbeter og chermoula

Torsk med rødbeter og chermoula

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 200 grader. Kok rødbetene i ca 40 minutter eller til de er møre, litt avhengig av størrelsen. Avkjøl rødbetene med kaldt vann. Ta av skallet og skjær dem i skiver.

I mellomtiden lager du marinade og tilbereder potetene. Bland ingrediensene til marinaden og sett den til side. Bland potetskivene med olivenolje og litt salt. Legg potetene utover et stort stekebrett i ett lag og stek i ovnen i ca 25 minutter til de er møre og begynner å få litt skorpe. 

Salt fisken og legg den oppå potetene sammen med ferdigkokte rødbetskiver. Fordel marinaden over fiskestykkene og grønnsakene. Tilsett gjerne litt mer olivenolje. Sett formen tilbake i ovnen og stek i 10-12 minutter. Dryss over med nykvernet svart pepper og server med sitronbåter. 

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk

Her finner du mange oppskrifter med torsk

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Fra kokeboken Aichas kjøkken

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv dette i dag: Forlorne egg med reke- og sjampinjongsaus
Dagens rett

Prøv dette i dag: Forlorne egg med reke- og sjampinjongsaus

Luksus i hverdagen er ikke vanskelig å diske opp med i det vi serverer forlorne egg med reker og soppsaus.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her