DAGENS RETT: Avokadotoast med posjert egg

Dagens rett Avokadotoast med posjert egg

(lithiumcloud)

Hele verdens brunsjfavoritt er også ypperlig middagsmat

Avokadotoast fikk stjernestatus ved hjelp av Instagram og sosialemedier. Nå serveres retten på restauranter verden over. Prøv denne ikoniske retten du også.

Avokadotoast er matretten som har definert en generasjon. Spredd som ild i tørt gress gjennom bildedelingsappen Instagram fra brunsjsteder i Melbourne, Los Angeles og  London er denne retten nå å finne på restaurantmenyer over hele verden. Det er ikke uten grunn. Avokado og brød går sammen som hånd i hanske. Dessuten finnes det utallige variasjoner som gjør dette til en deilig rett du aldri går lei.

Se våre andre oppskrifter med avocado

Bill Granger er den australske kokken som hevder å ha funnet opp retten tidlig på 90-tallet da restriktive serveringstider for hans Sydney-baserte cafe  gjorde at han måtte åpne for frokostservering for å kunne betale husleie. Siden den gang har han gjort braksuksess, med restauranter over hele verden, sitt eget TV-program, og flere kokebøker bak seg. 

Avokadotoast har i byer som Sydney og London ofte blitt beskyldt for å være grunnen til at milleniumsgenerasjonen ikke kommer seg inn på boligmarkedet. I en tid hvor mesteparten av kommunikasjon og interaksjon foregår på nett og over sosiale medier er det ikke rart at den yngre garde trekkes mot middags- eller i dette tilfelle frokostbordet for å samles og føle tilhørighet. 

Til tross for sin omstridte bakgrunn fortsetter avokadotoast og være en folkefavoritt verden over. Samle din nærmeste rundt bordet og nyt denne ikoniske matretten.

 Skaff deg dagens rett som e-post

Avokadotoast med posjert egg

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

4 stk
4 stk
tabasco, dråper

Fremgangsmåte

Kok opp en kjele med minst 5cm med vann, skru så ned varmen til vannet så vidt småkoker. Når en posjerer egg er det viktig å bruke helt ferske egg. Dette er fordi hvitten blir løsere jo eldre egget er. Er du usikker på om eggene dine er ferske kan du klekke et og et egg i en sikt, for å sile vekk den løse hvitten. Overfør så til en liten skål. Lag en virvelstrøm i vannet med en visp, før du forsiktig senker egget midt ned i virvelen. Repeter med alle eggene. La eggene posjere i 3-4 minutter, før du tar dem ut med en hullsleiv, og lar dem renne av seg på tørkepapir.

Del avokadoene i to, fjern steinen, og skrap innholdet i en bolle. Tilsett flaksalt, pepper, tabasco og fersk presset sitron. Mos blandingen godt.

Toast brødskivene i en brødrister til de er godt ristet. Fordel avocadomosen og eggene på brødskivene, pynt med reddikspirer og server straks.

TIPS:
Avocadotoast smaker vel så godt med feta, spekeskinke, hjemmelaget salsa, bacon, røkelaks, erter og mynte, eller tomat og pesto. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Her finner du flere oppskrifter med avokado

Her finner du veldig mange oppskrifter på vegetarretter

Og her har du 25 lettlagete vegetaroppskrifter som bør prøves ut

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: lithiumcloud

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen