Avokadotoast med posjert egg
Foto: lithiumcloud

Avokadotoast med posjert egg

Avokadotoast har lenge vært brunsjfavoritt verden over. Her har du oppskrift som du helt sikkert blir avhengig av.

Fremgangsmåte

Kok opp en kjele med minst 5cm med vann, skru så ned varmen til vannet så vidt småkoker. Når en posjerer egg er det viktig å bruke helt ferske egg. Dette er fordi hvitten blir løsere jo eldre egget er. Er du usikker på om eggene dine er ferske kan du klekke et og et egg i en sikt, for å sile vekk den løse hvitten. Overfør så til en liten skål. Lag en virvelstrøm i vannet med en visp, før du forsiktig senker egget midt ned i virvelen. Repeter med alle eggene. La eggene posjere i 3-4 minutter, før du tar dem ut med en hullsleiv, og lar dem renne av seg på tørkepapir.

Del avokadoene i to, fjern steinen, og skrap innholdet i en bolle. Tilsett flaksalt, pepper, tabasco og fersk presset sitron. Mos blandingen godt.

Toast brødskivene i en brødrister til de er godt ristet. Fordel avocadomosen og eggene på brødskivene, pynt med reddikspirer og server straks.

TIPS:
Avocadotoast smaker vel så godt med feta, spekeskinke, hjemmelaget salsa, bacon, røkelaks, erter og mynte, eller tomat og pesto. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Her finner du flere oppskrifter med avokado

Og her har du 25 lettlagete vegetaroppskrifter som bør prøves ut

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
450 rødviner testet: Dette er de mest fantastiske av septembers store tilskudd av nytt rødt
+
Tester

450 rødviner testet: Dette er de mest fantastiske av septembers store tilskudd av nytt rødt

Om du frykter høsten, er trøsten at det er veldig mye godt rødt som lanseres i september.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alsace: Har pinot blanc premier-cru-potensial?
+

Alsace: Har pinot blanc premier-cru-potensial?

Mer enn en femdel av vinmarksarealet i Alsace er plantet med pinot blanc. Men i regionens hierarki, har druesorten en bunnplassering. Mesteparten av det som dyrkes inngår i den omfattende crémant-produksjonen, men det jobbes med å løfte dens status.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Unik sjanse for elskere av Chianti Classico: Nyt 8 flotte viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 06. oktober

Unik sjanse for elskere av Chianti Classico: Nyt 8 flotte viner

Smak noe av det aller beste fra Toscana når Fèlsina inntar hovedstaden den 06. oktober

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grillet svinenakke smaker fantastisk godt med bacon og ananassalat
Dagens rett

Grillet svinenakke smaker fantastisk godt med bacon og ananassalat

Fyr opp grillen og lag denne saftige og smakfulle svinenakken denne helgen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her