Avokadotoast med posjert egg
Foto: lithiumcloud

Avokadotoast med posjert egg

Avokadotoast har lenge vært brunsjfavoritt verden over. Her har du oppskrift som du helt sikkert blir avhengig av.

Fremgangsmåte

Kok opp en kjele med minst 5cm med vann, skru så ned varmen til vannet så vidt småkoker. Når en posjerer egg er det viktig å bruke helt ferske egg. Dette er fordi hvitten blir løsere jo eldre egget er. Er du usikker på om eggene dine er ferske kan du klekke et og et egg i en sikt, for å sile vekk den løse hvitten. Overfør så til en liten skål. Lag en virvelstrøm i vannet med en visp, før du forsiktig senker egget midt ned i virvelen. Repeter med alle eggene. La eggene posjere i 3-4 minutter, før du tar dem ut med en hullsleiv, og lar dem renne av seg på tørkepapir.

Del avokadoene i to, fjern steinen, og skrap innholdet i en bolle. Tilsett flaksalt, pepper, tabasco og fersk presset sitron. Mos blandingen godt.

Toast brødskivene i en brødrister til de er godt ristet. Fordel avocadomosen og eggene på brødskivene, pynt med reddikspirer og server straks.

TIPS:
Avocadotoast smaker vel så godt med feta, spekeskinke, hjemmelaget salsa, bacon, røkelaks, erter og mynte, eller tomat og pesto. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Her finner du flere oppskrifter med avokado

Her finner du veldig mange oppskrifter på vegetarretter

Og her har du 25 lettlagete vegetaroppskrifter som bør prøves ut

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Fårikalens dag feires med en vinmatch som får deg til å boble over av glede
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Fårikalens dag feires med en vinmatch som får deg til å boble over av glede

Du trenger ikke velge helnorsk. Gå heller for fransk eksklusivitet til din fårikål som dermed blir et festmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Trenger du bevis på at Rioja-vin er lagringsdyktig, får du svaret her
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Trenger du bevis på at Rioja-vin er lagringsdyktig, får du svaret her

Disse 26 og 25 år gammel vinene har bare så vidt har flyttet seg modningsmessig på 18 år. NB bare få flasker igjen, men fra samme sted finnes alternativer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Winemakers Dinner, Ekstramiddag. Opplev Argentinas viner til en eksklusiv 5-retters på Nedre Foss Gård
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner i Oslo, Torsdag 28.Oktober

Winemakers Dinner, Ekstramiddag. Opplev Argentinas viner til en eksklusiv 5-retters på Nedre Foss Gård

Argentinsk vin inntar Nedre Foss Gård denne torsdagen for å leke med smøksløkene våre

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Invitasjon til California-vinsmaking og eksklusive seminarer
Annonse
Vinsmaking Horeca

Invitasjon til California-vinsmaking og eksklusive seminarer

Vi inviterer deg til å møte våre vinprodusenter og smake på et bredt utvalg viner fra blant annet Napa Valley, Sonoma County, Santa Barbara, Lodi, Paso Robles og Monterey.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En enestående mulighet til å smake disse fornemme dråpene fra Toscana
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 18. Oktober Oslo

En enestående mulighet til å smake disse fornemme dråpene fra Toscana

En aften der eksklusive viner kommer som perler på en snor. Dette er et hus med Toscanske viner av ypperste kvalitet; Grattamacco, Tenuta San Giorgio, Castello ColleMassari og legendariske Poggio di Sotto

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er utrolig hvor mye smak en skje paprika kan gi
Dagens rett
Paprikagryte med poteter

Det er utrolig hvor mye smak en skje paprika kan gi

Det er ikke hvilket som helst paprikapulver som brukes i denne retten.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her