DAGENS RETT: Bibimbap - koreansk pytt-i-panne

Dagens rett Bibimbap - koreansk pytt-i-panne

Så enkelt er det å lage asiatisk mat som på restaurantene

Med kokeboken Asiatisk viser Jan Robin Ektvedt veien for den som vil utvide sitt repertoar. Det sikret den en plass som finalist i Beste norske kokebok.

Det asiatiske kjøkken har stor appell til norske smaksløker, men mange vet ikke helt hvordan de skal gjøre det til en naturlig del av sitt hjemmekjøkken. Det finner du svaret på i denne kokeboken hvor Jan Robin Ektvedt ufarliggjør mange av rettene og ikke minst viser hvordan du på en enkel måte lager dem på eget kjøkken. Jan Robin som til daglig styrer et av Oslos mest lekne kjøkken, Golden Chimp i Tøyengata, har allerede erfaring med hvordan lage en kokeboksuksess. Gatemat, som  han gjorde sammen med den gang Hitchhiker-kollega Stian Floer, ble en av kokebokfinalistene i 2015. 

Om årets kokebok holder til tittelen Beste norske kokebok i 2020, får du vite 26. november.

Kokeboka Asiatisk en kokebok. er finalist i Beste Norske Kokebok 2020

Her er juryens begrunnelse:

 

Asiatisk, en kokebok. Jan Robin Ektvedt, Press

Nordmenn elsker asiatisk mat, men tør vi å lage den hjemme? Denne kokeboken senker terskelen for å beherske tilberedningen av retter som stekt ris med pekingsaus og kyllingdumpling Siu Mai i eget kjøkken. Flotte bilder, og pluss for gode råd om hva vi må handle inn for å kunne gjenskape restaurantenes magiske smaker.

 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bibimbap - koreansk pytt-i-panne

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i strimler på omtrent 1 × 4 centime­ter. Finstrimle ingefær og vårløk og finhakk chili. Riv nori-arket i mindre biter og finhakk det eller kjør det i en blender. Finhakk peanøtter.

Stek kjøttet gyllent i en kjele med litt olje. Tilsett soya, østerssaus og worcestershiresaus. La alt koke inn til sausen klistrer seg rundt kjøttet. Bland inn sesamfrø. Sett til side – varm eventuelt raskt opp før servering.

Stek rekene raskt i litt olje sammen med chili og ingefær. Ta dem av varmen. Vend inn nori.

Anrett den varme, kokte risen i fire porsjonsskåler. Trykk den litt flat utover på tallerkenen, slik at du kan legge de forskjellige garnityrene i topper på risen. Legg eggeplommen i midten og det andre garnityret rundt – så kan gjestene blande sammen selv etter hvert som de spiser.

Slik lager du kimchi

Tips:
Denne retten kan også komponeres litt som du selv vil ha den, for eksempel ved å servere mer strimlede, rå grønnsaker av forskjellig slag til, eller hakkede urter, eller ved å erstatte stor­fekjøttet med kylling eller svin. Du kan også lage en vegetarisk variant hvor du steker sopp eller kål eller bønner (eller en blanding) i stir fry-sausen i stedet for kjøtt. Godt blir det uansett.

Flere koreanske retter du kan kose deg med

Lyst til å lage en annen pytt-i-panne?

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Oppskriften er hentet fra kokeboka Asiatisk, en kokebok, som er finalist i Beste Norske Kokebok 2020

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen