DAGENS RETT: Burritos med kylling, ris, bønner og syltede grønnsaker

Dagens rett Burritos med kylling, ris, bønner og syltede grønnsaker

(burwellphotography)

Prøv denne vrien på burritos

Syltede grønnsaker gir en pikant smak og er en lettere vri nå i sommerhalvåret.

Å sylte grønnsaker tar tid, så du kan selvsagt bruke noe fra butikken. Eller friske grønnsaker marinert i litt salt, chili og sitron. Det er friskheten vi er ute etter i denne retten som kan lages i sin helhet med rester av kjøtt eller fisk og ris fra tidligere i uken.  

Burritos har ingen faste regler, bortsett fra at innholdet må ha smak, og hvis det mangler det kan du alltids servere burritoene "våte" - med en smaksrik salsa på toppen - kald eller varm.

Her finner du oppskrifter på salsa

Se våre andre oppskrifter på burritos 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Burritos med kylling, ris, bønner og syltede grønnsaker

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 pakke(r)
Syltede grønnsaker:
0.5 dl

Fremgangsmåte

Stek kyllingen i litt olje på begge sider, ha på salt og pepper og la hvile før du skjærer kjøttet i tynne skiver. 

Fordel salatblader, ris og kyllingkjøtt på tortillaene. Skyll de hermetiske bønnene og la dryppe godt av. Legg syltede grønnsaker og bønner på lefsene - dryss evt over litt salt og pepper - og brett tett sammen. Legg på grillen eller i en stekepanne for å varme opp på begge sider. Server med en salsa på siden. 

Syltede grønnsaker:
Vask grønnsakene og chilien og skjær i tynne skiver. Kok opp eddik, vann og sukker. Tilsett grønnsakene og kok opp. Ta kjelen av platen og avkjøl. Oppbevar restene i en lufttett beholder i kjøleskapet, etter et par døgn smaker den aller best. Grønnsakene holder fint i en uke på denne måten.  

Du kan også prøve denne oppskriften på syltede grønnsaker

Her finner du oppskrifter på salsa

Se våre andre oppskrifter på burritos 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: burwellphotography

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen