Dagens rett

Lammetagine med kanel, kakao og fiken

By på en godt krydret, men ikke sterk lammegryte i dag

By på en godt krydret, men ikke sterk lammegryte i dag

Med en slik rett på søndagsmenyen kan du be inn noen ekstra middagsgjester. Den lager seg selv mens du hygger deg med besøket.
09 Januar 2021 - 01:01

Selv om denne gryteretten har mye julesmak, er den likevel langt unna julematen. Kjøtt, krydder og frukt passer veldig godt inn i januarmenyen. I tillegg er den enkel å lage. Og ikke minst tar den i bruk en av våre beste og mest bærekraftige kjøttråvarer, nemlig lam, som vi burde spise mer av.

Her finner du flere gode oppskrifter med lam 

Lammetagine med kanel, kakao og fiken

Lammetagine med kanel, kakao og fiken

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Vask og skrell grønnsakene. Hakk løk, hvitløk og chili, skjær gulrøttene i skiver og selleriroten og pastinakken i terninger.
  3. Varm opp en tagine eller en ovnsfast gryte på komfyren. Brun litt og litt kjøtt av gangen i olivenolje til det har fått fin farge på alle sider.
  4. Ta ut kjøttet og tilsett løk og hvitløk, de oppskårne grønnsakene, pepper, kakao, salt, laurbærblad og chili. Stek alt sammen i et par minutter.
  5. Legg i kanelstangen, ha i kjøttet og hell over vann og kalvekraft. Kok opp, sett på lokket og sett formen in i ovnen i cirka 1 time eller til kjøttet er mørt.
  6. Del fikenene i fire båter. Legg dem i gryten og la koke med de siste minuttene, spar eventuelt noen båter til pynt.

Serveres med bulgur eller couscous.

Slik lager du couscous

Tips: Tagine er et kokekar i leire som er vanlig å finne i Nord-Afrika, men du kan godt bruke en jerngryte eller liknende med lokk.

Bruk gjerne flytende kraft i stedet for buljongterninger i denne retten.

Flere lammeretter fra hele verden finner du her

Her finner du mange deilige gryteretter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe og pannekaker funker fortsatt
Dagens rett
Pannekaker og betasuppe

Suppe og pannekaker funker fortsatt

Pannekakeoppskriften er gjort litt sunnere, og suppeoppskriften er litt raskere. Ellers er det mye 60-tall over dagens middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her