DAGENS RETT: Denne vegetarretten overbeviser selv skeptikerne
Dagens rett

Denne vegetarretten overbeviser selv skeptikerne

Gratinert aubergine med couscous er både eksotisk og smaksrikt. Dessuten lett og raskt å lage. Her er oppskriften.

Vi trenger pause fra kjøttmiddagene en gang i blant. Med en slik rett som denne blir selv de mest innbitte vegetarskeptikerne positive. Må du ha kjøtt, er dette dessuten en veldig god erstatning for både grønnsaker og poteter eller ris som tilbehør. Aubergine er en mettende og anvendelig grønnsak vi bør bruke mer av.

Lyst å prøve deg på flere retter med aubergine?

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Gratinert aubergine med couscous

Fremgangsmåte

Del auberginene i to på langs og bruk en skarp kniv til å skjære en linje rundt kjøttet ca. ½ cm fra kanten. Pensle med sitronsaft og olje. Legg auberginene med skallsiden ned på et oljet bakepapir og stek dem ved 200 grader C i ca. 30 minutter.

Lag fyllet mens auberginene bakes i ovnen: Kok couscousen som angitt på pakken. Fres grønnsakene myke i oljen. Bland alle ingrediensene med den ferdigkokte couscousen.

Fjern kjøttet i de ferdigbakte auberginene med en liten skje slik at bare skallet står igjen. Hakk kjøttet og bland det med resten av couscousfyllet som fordeles i de tomme skallene. Dryss over parmesan og sett det i stekeovnen til osten har smeltet.

Server med østerssaus og frisk koriander.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen