Gratinert aubergine med couscous
Foto: Alf Börjesson

Gratinert aubergine med couscous

Denne retten med couscous er både eksotisk og smaksrikt. Dessuten lett og raskt å lage. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Del auberginene i to på langs og bruk en skarp kniv til å skjære en linje rundt kjøttet ca. ½ cm fra kanten. Pensle med sitronsaft og olje.
  2. Legg auberginene med skallsiden ned på et oljet bakepapir og stek dem ved 200 grader C i ca. 30 minutter.
  3. Lag fyllet mens auberginene bakes i ovnen:
  4. Kok couscousen som angitt på pakken.
  5. Fres grønnsakene myke i oljen. Bland alle ingrediensene med den ferdigkokte couscousen.
  6. Fjern kjøttet i de ferdigbakte auberginene med en liten skje slik at bare skallet står igjen.
  7. Hakk kjøttet og bland det med resten av couscousfyllet som fordeles i de tomme skallene.
  8. Dryss over parmesan og sett det i stekeovnen til osten har smeltet.

Server med østerssaus og frisk koriander.

Lyst å prøve deg på flere retter med aubergine? 

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Her får du svært så praktiske kokketips

Sendt inn av Frukt.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Matkurs: Bli en grillmester
Matkurs og vinkurs
Matkurs i Oslo

Matkurs: Bli en grillmester

25. oktober inviterer Weber deg til et amerikansk grillkurs. Perfekt for deg som vil løfte grillferdighetene til neste nivå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

450 rødviner testet: Dette er de mest fantastiske av septembers store tilskudd av nytt rødt
+
Tester

450 rødviner testet: Dette er de mest fantastiske av septembers store tilskudd av nytt rødt

Om du frykter høsten, er trøsten at det er veldig mye godt rødt som lanseres i september.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her