Ceviche som er hurtigmarinert fisk, er fortsatt veldig trendy og som skapt for midt-i-uka-luksus. Denne lettlagete utgaven har ingredienser du får tak i over alt. Og du kan godt bruke sei fra fryseren.
Eller prøv en av de andre oppskriftene på ceviche
Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Ceviche av sei med salsa
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skjær seien i terninger på ca. 2 cm og legg dem i en bolle. Hell over limesaft så den dekker seien og la den marinere 5 minutter i romtemperatur.
Salsa:
Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og hakk tomatkjøttet.
Finhakk løk og chili, grovhakk koriander og oliven, og ha i en bolle sammen med tomatpuré, sweet chilisaus og oregano.
Rør sammen og smak til med salt og pepper.
Finhakk hvitløk og surr i olivenolje i 3 minutter.
Sil olivenoljen over i salsaen og kast hvitløken. Rør oljen godt inn.
Skyll seien godt i kaldt vann, og la den stå 5 minutter i kaldt vann. Skyll den en gang til før servering.
Tips:
Server seien med salsa, limebåter og salte kjeks, og pynt med grønne oliven.
Sendt inn av Godfisk.no
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 Poeng
Haandbryggeriet India Pale Ale
Norge
Volum: 0.500 Pris: 61,20 Basisutvalg, kategori 6 -
86 Poeng
Ten. Ulisse Trebbiano d'Abruzzo 2014
Italia
Volum: 0.750 Pris: 139,90 Bestillingsutvalg -
86 Poeng
Gysler Riesling Trocken 2016
Tyskland
Volum: 3.000 Pris: 449,90 Basisutvalget -
84 Poeng
Ca' Rugate Soave 2017
Italia
Volum: 3.000 Pris: 449,90 Bestillingsutvalget