Klassikerstatusen innebærer imidlertid ikke noe forbud mot å legge inn en moderne vri på oppskriften. I dag har vi droppet den vanlige gratineringen av suppen og heller latt den få følge av nystekte quesadillaer. Og til å lage dem, kan du bruke oerskudd av tortillaer fra forrige tacomiddag. Slik går minst mulig i søpla.
Har du lyst på noe litt utenom det vanlige i glasset til suppen er sherry tingen. Løksuppe og sherry, både fino og amontillado, er en utmerket kombinasjon. En skvett i suppen for ekstra fylde kan også anbefales.
Det gjelder også om du serverer et klassisk surøl til. Se drikkeforslagene i oppskriften nedenfor.
Vi har flere oppskrifter på løksuppe
Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Løksuppe med varme quesadillas
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skrell løken og skjær den i skiver. Varm opp olje på middels varme i en kjele. Stek løken under omrøring til den får litt farge.
Hakk hvitløken og legg den i kjelen mot slutten og strø litt sukker over.
Hell på buljongen og tilsett timian. La suppen koke i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
La hvitløk og timian steke med litt til slutt. Strø på salt og pepper etter smak.
Fordel blandingen over to av tortillabrødene. Strø over osten. Legg de to andre tortillaene over.
Trykk sammen og stek tortillaene i tørr, varm stekepanne til de har fin farge på begge sider. Skjær eller klipp i snitter og server dem varme til suppen.
Tips: Ha gjerne litt amontillado sherry eller surøl av typen oude gueuze i suppen før du tilsetter buljongen for en fyldigere smak. Ønsker du å lage suppen helt vegetarisk kan du steke løken i oljen fra et glass med soltørkede tomater.
Vanligvis toppes suppen med ostegratinerte brødskiver, men her serverer vi den med ostefylte quesadillas i stedet.
Fristende internasjonale retter
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt
Foto: Synøve Dreyer
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 Poeng
Tissot La Mailloche Chardonnay 2017
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 500,00 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Michelot Bourgogne Blanc 2018
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 245,00 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Tissot Cuvée Indigène
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 379,90 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Kinn Slåtteøl
Norge
Volum: 0.750 Pris: 99,00 Basisutvalget -
85 Poeng
Timmermans Oude Gueuze
Belgia
Volum: 0.380 Pris: 89,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Tio Pepe Fino en Rama 2018
Spania
Volum: 0.750 Pris: 254,90 Bestillingsutvalget