Dagens rett

Laks med dillkrem

Varmrøkt laks med dillkrem er en fiskerett hele familien vil like

Varmrøkt laks med dillkrem er en fiskerett hele familien vil like

I dagens oppskrift kan du bruke varmrøkt laks eller fersk filet. Smaken blir ganske forskjellig, men godt blir det uansett.
31 Juli 2023 - 23:05

Bruker du varmrøkt laks eller ørret, kan fisken serveres kald eller lun alt etter hva du foretrekker. Bruker du fersk filet må fisken stekes først, men det tar ikke mange minuttene for både laks og ørret smaker best når den har en litt rå kjerne.

Og vil du ikke bruke oppdrettsfisk, smaker så vel sei som torsk veldig godt i dette selskapet. 

Varmrøkt laks eller ørret er utrolig godt og i senere tid har det blitt enkelt å få tak i. Blir det noe igjen egner den seg ypperlig til pålegg, gjerne med resten av dillkremen.

 

Laks med dillkrem

Laks med dillkrem

Fremgangsmåte

  1. Dillkrem: 
    Bland crème fraîche med dill og sitronskall. Rør i salt og pepper.
  2. Sett kremen kaldt slik at det får trekke en stund. 
  3. Fisk: 
    Fersk laks saltes og pepres før den stekes.
  4. Stek i smør på høy varme, ca. 1-2 minutter på hver side. La fisken stekes ferdig på ettervarmen, dermed sikrer du at den ikke blir tørr.
  5. Varmrøkt fisk serveres romtemperert. Du kan også lunke litt på den i pannen om du ønsker. 
  6. Grønnsakene: 
    Snitt purre og hvitløk tynt, og skjær agurken i biter.
  7. Varm smør i en stekepanne og stek purre og hvitløk lett.
  8. Ha i agurk, ruccola, spinat og revet sitronskall. Varm til spinaten faller sammen.
  9. Krydre med salt og pepper og smak til.
  10. Server grønnsakene til laksen sammen med den friske dillkremen.

Tips: Blir det noe i gjen, smaker både dillkrem og varmrøkt fisk fantastisk på brødskiven.

Her finner du veldig mange oppskrifter med laks

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllingfileten med godsaker
Dagens rett
Kyllingfilet fylt med krydder og ost

Fyll kyllingfileten med godsaker

Gjør kyllingfileten sommerlekker med sesongens friske grønnsaker. Med denne oppskriften og drikkeforslaget er du på sikker grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her