Del potetene i jevnstore biter og kok dem knapt møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet.
Varm olivenolje i en stekepanne over middels høy varme og stek potetene i flere omganger til de er gylne. Smak til med salt og pepper.
Lag dressing ved å blande pepperot, hvitløksfedd, sjalottløk, hvitvinseddik, honning, olivenolje og dill sammen med en stavmikser eller i en blender. Ha dressingen over de varme potetene. Vend inn ruccola, makrell og reddiker. Pynt med mer dill.
Server salaten lun, mens potetene fortsatt er varme.
Tips:
For en fyldigere, kremet variant, bytt ut olivenolje og eddik med 100 g seterrømme. Smak evt til med 1 ts hvitvinseddik eller frisk sitron.
Her finner du mange oppskrifter med makrell
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev