Dagens rett
En slik søndagsmiddag er topp start på påskeferien

En slik søndagsmiddag er topp start på påskeferien

Og som så ofte er det sausen som gjør susen i denne oppskriften.
Aase E. Jacobsen
18 Mars 2016 - 17:20

Kalkunfilet er en super råvare hele året. Også i påsken. Det milde og magre kjøttet, når det behandles riktig, er en super basis for mange smakskombinasjoner. Som her, i en litt eksklusiv versjon, som passer så godt på påskeferiens første søndag.

Vi har mange andre oppskrifter med den anvendelige kalkunfileten 

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Kalkunfilet med calvadossaus

Kalkunfilet med calvadossaus

Fremgangsmåte

  1. Kalkun:
    Krydre kalkunfileten med salt og pepper. Brun den i en stekepanne med smør.
  2. Legg kalkunfileten i en smurt, ildfast form. Sett inn et steketermometer, slik at spissen på termometeret befinner seg i den tykkeste delen på fileten.
  3. Ta ut kjernehuset på eplene og stek dem sammen med kalkunfileten. Sett formen i stekeovnen ved 125 °C i ca. 1 time, til steketermometeret viser 65 °C. La fileten ligge å hvile i ca. 15 minutter før den skjæres opp til servering.
  4. Calvadossaus:
    Smelt smør og sukker i en kjele. Tilsett hønsebuljong, eplejjuice og rosiner.
  5. La sausen koke et par minutter og jevn den med maisenna som er rørt ut i litt kaldt vann.
  6. Smak til med fløte og calvados.
  7. Server kalkunfilet med brokkolibuketter, bakte epler, calvadossaus og kokte poteter.

Tips:
Har du ikke calvados, kan du like gjerne bruke cognac.

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her