For mange er kalkun forbundet med nyttårsaften og i helstekt utgave, men det er ingen grunn til å ikke spise det ellers i året. Spesielt siden kalkunfilet er så lett å få tak i, og så lett å tilberede. Det tandre milde kjøttet smaker fortreffelig i en vårlig setting som her.
Se alle de andre oppskriftene med kalkunfilet
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Bestill dagens rett som e-post
Pepperkrydret kalkunfilet med estragonsaus

Fremgangsmåte
Ha kvernet peppermiks i en skål og trykk kalkunskivenes kanter i krydderet. Dryss på litt salt og stek ca. 2-3 minutter på hver side i panne eller på grill.
La kjøttet hvile litt i pannen. Server med potetsalat, grønnsaker og estragonsaus.
Del de ferdig kokte potetene i to, større poteter deles i skiver. Bland alt i en bolle.
Bland ingrediensene til dressingen. Hell den gjerne over på et glass med lokk, slik at den kan ristes godt sammen før den helles over salaten.
Trekk kjelen til side og tilsett eggeplomme og hakket estragon under omrøring. Server straks.
Sausen må ikke koke etter at eggeplommen er tilsatt, da kan den skille seg.
Her finner du 25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny
For flere oppskrifter med et lett tilsnitt, se vår seksjon Lett og godt
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
91 POENG
-
94 POENG