DAGENS RETT: Helstekt dorade med chilisaus, vårløk og grillet sitron

Dagens rett Helstekt dorade med chilisaus, vårløk og grillet sitron

(luchezar)

Helstekt fisk med saus som kicker er det som gjelder i dag

Lager du chilisausen selv, kan du bestemme akkurat hvor sterk den skal være. Og kombinasjonen av en saus som sparker og helstekt fisk er rett og slett sublim.

Helsteking av fisk er kanskje den beste måten å tilberede den på siden smaken samles inne i fisken mens den varmebehandles. Du må imidlertid passe på slik at den ikke overbehandles - det skjer når proteinene (hvit saft) begynner å piple ut. Da må du ta fisken av varmen. Hvis du kan bruke termometer er det ideelt, men ikke så enkelt med en liten fisk som dorade. 

Helsteking er vanedannende - se oppskriftene her

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Helstekt dorade med chilisaus, vårløk og grillet sitron

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

1 stk
1 stk
Chilisaus:
2 stk
0.5 stk
1 stk
chili, rød
0.5 ts
0.5 dl
olivenolje, extra virgin

Fremgangsmåte

Rens fisken for innmat, skyll og tørk. Skrap bort de groveste skjellene. Gni inn med salt og pepper, særlig i buken. Kutt av toppene av vårløken og legg i buken. Drypp over olivenolje.

Stek ved 180 grader i 20 minutter i ovnen eller legg på en bit alu-folie på grillen. Bruk indirekte varme maks 220 grader i 20 minutter. Hvis du har mulighet til å bruke steketermometer: Hel halvfet fisk som dorade skal ha en kjernetemperatur på 42 grader. 

Halve sitroner grilles eller stekes i panne og serveres sammen med fisken. Dryss over grovhakket vårløk og klem over sitron. Server med chilisausen, poteter eller ris. 

Tips:
Du kan godt bruke havabbor eller ishavsrøye til denne retten.

Chilisaus:
Hakk tomater, løk, paprika, selleri og chili fint. Ha i en kjele med eddik, sukker, sriachasaus, finhakket ingefær og hvitløk, nellik, allehånde og cayennepepper. Kok opp og la småkoke i en time. Hvis den blir for tykk, ha i litt vann og fortsett kokingen. Ha i olivenolje mot slutten. Smak til med mer sriachasaus og/eller sukker for optimal balanse. 

Helsteking er vanedannende - se oppskriftene her

Veldig mange fiskeretter finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: luchezar

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen