Dorade for to
Øivind Storvik

Dorade for to

Helsteking av dorade er kanskje den beste måten å tilberede den på siden smaken samles inne i fisken mens den varmebehandles

Fremgangsmåte

Beregn én fisk pr. person.
 
Rens fisken (den selges rund), behold hode og hale. Skrap skinnet rent for skjell, skjær stekehakk.
 
Lag en marinade av bladpersille, hvitløk, vårløk og olivenolje. Kjør det i en mikser til det blir en veldig grønn grøt!
 
Ha noe av den i buken på fisken, resten gnis godt inn utenpå. La fisken hvile i marinaden over natten.
 
Krydre fisken rett før steking med nevnte krydderblanding og stek den i smør i en varm grillpanne. La fisken bli sprøstekt!
 
Server med en salat av fint skivet squash, gul paprika og tomat som du har dressing over.
 
Bak potetbåter med salt, pepper og oregano i ovn, på ca 200 grader i 20 minutter.
 
Smelt smør i en kasserolle og pisk inn hvetemelet. La surre noen minutter før du sper med fiskekraften. Ha i gurkemeien og smak til med fløte, finhakket estragon, salt og pepper.

Sendt inn av Øivind Storvik

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her