DAGENS RETT: Sjømannsbiff med mørkt øl

Dagens rett Sjømannsbiff med mørkt øl

Her lønner det seg å lage ekstra stor porsjon

Denne sjømannsgryta er herlig rustikk og veldig smaksrik. Det blir slåsskamp også om restene. Her er oppskriften du må prøve.

Den gode gamle sjømannsbiffen får nytt liv med godt mørkt øl i gryta. Dette er en klassiker som lager seg selv - jo lengre tid på ovnen, jo bedre. Og den er ypperlig restemat.

Vi har mange andre fristende oppskrifter på gryteretter

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Sjømannsbiff med mørkt øl

Fremgangsmåte

Legg kjøttet mellom to lag plastfilm på en skjærefjøl.

Bruk den brede siden av en stor kniv, en tresleiv eller liknende og bank kjøttskiver ca. 1 cm tykke. Del dem i to.

Brun kjøttet i flere omganger i en varm stekepanne med smør eller margarin. Krydre med salt og pepper, og legg ferdig brunet kjøtt over på en tallerken.

Kok ut stekepannen med buljong, og ta vare på den.

Stek løken raskt i smør til den er lett brunet.

Legg potet, kjøtt og løk lagvis i en vid gryte (legg potet underst og øverst). Krydre poteter med salt mellom lagene.

Hell kraft over tilslutt. Kok opp, sett på lokk og senk varmen.

Tips:
Om du ikke har kraft, kan du bruke buljongterning og vann.

La gryten småkoke på svak varme i ca. 45 minutter til potetene er myke og kjøttet mørt.

Dryss over hakket persille og server med tyttebærsyltetøy.

Tips: Gryten kan også lages i ovnen. Varm ovnen til 130 grader. Sett lokk på gryten og plasser den midt i ovnen i 1-2 timer, eller til kjøttet og potetene er ferdige.

Her finner du mange deilige gryteretter

Vil du lage en gryterett med okse- eller kalvekjøtt ser du her

Eller vil du bruke lammekjøtt i gryta?

Kanskje en fiskegryte frister deg mer?

Hva med en gryterett med bare grønnsaker?

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen