DAGENS RETT: Kalkunbryst med parmaskinke og stekt rosenkål

Dagens rett Kalkunbryst med parmaskinke og stekt rosenkål

(www.matsdreyer.no)

Spiste du ikke kalkun på nyttårsaften, kan du gjøre det nå

Kalkun er magert kjøtt og passer veldig godt inn i den lettere januarmenyen. Så kan du fortsatt kose deg. Oppskriften er dessuten superenkel.

Om du ikke har fersk kalkunfilet i kjøleskapet er sannsynligheten stor for at du fortsatt finner deg i butikken, nå så kort tid etter nyttår. Kanskje til og med på tilbud. Da slår du flere fluer i smake samtidig, diett, budsjett og kos. 

Se andre kalkunoppskrifter

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Kalkunbryst med parmaskinke og stekt rosenkål

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

4 ss

Fremgangsmåte

Krydre kalkunbrystet med pepper og pakk det i skiver med Prosciutto di Parma. Pensle kalkunbrystet med olivenolje.

Stek kalkunfileten i ovnen på 180 grader til kalkunen har en kjernetemperatur på 65 grader. La kalkunen hvile i 10 minutter før den skjæres i skiver.

Del rosenkålene i to og kok dem i lettsaltet vann til de begynner å bli møre. Hell av vannet og brun dem i 1 ss smør i en stekepanne. Vend inn 3 ss smør før servering.

Server med kokte mandelpoteter eller potetmos.

Sendt inn av

Foto: www.matsdreyer.no

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen