DAGENS RETT: Kamskjell med grønn ertesuppe og asparges

Dagens rett Kamskjell med grønn ertesuppe og asparges

(Foto: Kai Øverååsen/Norsk Sjømatråd)

By på en lekker vårlig rett med kamskjell fra fiskedisken eller fryseren

Hvis tilgangen på ferske kamskjell er dårlig der du er, lager du denne fristende og lettlagde vårlige retten med dem du finner i fryseren.

Nå før vårens grønnsaker fyller grønnsaksdisken, er det fint å kunne ty til fryste erter. Med kamskjell på toppen blir dette riktig så luksuriøst. 

Men du kan selvsagt også med stort hell erstatte kamskjellene med hvilken som helst sjømat som enten pannestekes eller dampes lett. Vær forsiktig slik at den ikke får for mye varmebehandling, da blir den tørr og mister noe smak. 

Her er mange oppskrifter med kamskjell som du må prøve

Se alt det andre du kan lage med fryste erter

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Kamskjell med grønn ertesuppe og asparges

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

Ertesuppe:
3 ss

Fremgangsmåte

Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.

Tørk kamskjellene godt, og dryss over salt og pepper.

Varm opp en stekepanne og stek kamskjellene på middels varme i rapsolje, i ca. 2 minutter på hver side. Legg dem på en tallerken.

Skjær asparges i 6 like store deler og stek dem i stekepannen i 3-4 minutter uten at den vaskes først. 

Ertesuppe:
Finhakk gressløk.

Kok opp helmelk og smør, ha i erter og la det koke i 5-7 minutter.

Tilsett gressløk og kjør det glatt med stavmikser eller i blender.

Smak til med salt og pepper.

Server ertesuppen i varme tallerkener, og ha i kamskjell og asparges. Drypp gjerne litt olivenolje over suppen.

Se alt det andre du kan lage med fryste erter

Her er mange oppskrifter med kamskjell som du må prøve

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen